Wandelen met de hond in de natuur

Kom je naar Limburg?

Heb jij plannen gemaakt om naar Limburg te komen? Ga dan goed voorbereid op pad. Door de coronamaatregelen zijn er veel beperkingen en dienen we ons te houden aan de huidige regels en richtlijnen. Maar ondanks de beperkingen willen we toch samen genieten van de dingen die wel kunnen. We zoeken naar alternatieven waar we voldoende afstand kunnen bewaren met inachtneming van de huidige coronamaatregelen. Hier, in Limburg, heb je aan rust en ruimte geen gebrek. Uitgestrekte natuurgebieden nodigen uit om lange wandelingen te maken. In de steden en dorpen kun je goed 1,5 meter afstand houden. En de ondernemers in het Hart van Limburg zorgen ervoor dat aan alle voorschriften wordt voldaan, zodat jij veilig kunt genieten van wat wel nog kan in Limburg.

Eten en drinken / Take-away

Wie coronaproof zegt, zegt take-away. Restaurants, lunchrooms en andere eetgelegenheden zijn gesloten maar gelukkig kun je ook in de lockdown blijven genieten van de meest heerlijke gerechten. Bij veel horecagelegenheden kun je namelijk gerechten afhalen of thuis laten bezorgen. Steun de lokale horeca door het afhalen van take-away maaltijden en geniet van al het lekkers dat zij te bieden hebben!

Genieten van take-away in de keuken

Coronaproof activiteiten

Ondanks de maatregelen kun je toch nog samen coronaproof uitjes ondernemen in Limburg. Ga bijvoorbeeld wildspotten in één van de natuurgebieden, geniet van een lunch-2-go tijdens een stadswandeling door Roermond, loop de Archeoroute of de Toverroute, ontdek de Nationale Parken, cross met je mountainbike over de speciaal daarvoor aangelegde paden of bezoek samen met je bubbel de historische steden en dorpen van Noord- en Midden-Limburg.

Wegwijsbord naar het Kabouterpad

Shoppen: click & collect

Door de lockdown moeten niet-essentiële winkels hun deuren sluiten. Bij veel winkeliers kun je wel terecht voor Click & Collect. Je bestelt iets online en kunt het op een afgesproken tijd in de betreffende winkel ophalen. Ook de VVV-winkels van Hart van Limburg zijn gesloten. Je kunt wel nog gewoon bestellen in de webshop. Kies vervolgens of je jouw pakket thuis laat bezorgen of kom jouw bestelling afhalen bij de VVV-vestiging in  Roermond.

VVV vlag in de vestiging Roermond

Voor een veilig verblijf in Limburg

Voor een veilig bezoek aan onze regio en om niet voor ongewenste verrassingen te komen staan, is een goede voorbereiding aan te raden. Bekijk de huidige coronamaatregelen en plan je bezoek voordat je vertrekt. Voor de meest actuele informatie raadpleeg je de website en social media kanalen van de bestemmingen waar je naartoe wilt gaan. Wees zelf ook bewust bezig met de situatie. Is het te druk, plan dan je bezoek op een andere dag. Hou er ook rekening mee dat je op veel locaties een mondmasker draagt en 1,5 meter afstand houdt. We hopen dat je zo toch met een gerust hart kunt genieten van wat er wel nog kan en mag in Limburg!

Samen wandelen in de sneeuw