OMD: Landgoed Frymerson

Wanneer
-
-
Frymerson buitenaanzicht
Veranstaltungen

Open Dag

Landgoed Frymerson nodigt je op zaterdag 14 en zondag 15 september van harte uit om deel te nemen aan activiteiten ter ere van Open Monumentendag 2024!

Landgoed Frymerson

Landgoed Frymerson, een historische buitenplaats met een rijke geschiedenis, verwelkomt je voor een betoverend evenement. Ontdek de pracht en praal van dit landgoed dat teruggaat tot de 14de eeuw, toen de familie Bove te Vrijmershem hier het bewind voerde. Het eerste kasteel, gelegen meer noord-oostelijk aan de Roer, legt de fundering voor een boeiende reis door het verleden.

Historie en pracht verweven zich op deze bijzondere locatie. In 1863 liet Jonkheer De Zantis een woning bouwen die naadloos aansloot op de oude carréboerderij, met als meesterbrein de befaamde Roermondse bouwmeester P.J.H. Cuypers. Deze indrukwekkende plek is aangemerkt als Rijksmonument en ademt een unieke sfeer die je zeker zal bekoren.

Activiteiten

Wat is er nu leuker dan zelf appels en peren plukken in het midden van zoveel pracht? Laat je verwonderen door de boomgaard en geniet van deze activiteit op Landgoed Frymerson. De toegang is gratis, en voor slechts €1 per kilogram kun je je eigen verse oogst meenemen. 

Na al dat plukken is er tijd voor ontspanning. Neem plaats op het terras en geniet van een welverdiende pauze met koffie, thee, heerlijke vlaaien en natuurlijk vers geperst sap. 

Kosten evenement
Gratis

Praktische Information

OMD: Landgoed Frymerson

Landgoed Frymerson
Frymerson
1
6077 NS
Sint Odiliënberg
van -
van -