Events

Cultuur / folklore / traditie

Wanneer
-
Kasteel Montfort

Moferter Wienfiës

Zondag 4 september is het op ons hooggelegen panoramaterras historisch genieten van de heerlijke wijnen uit onze eigen kasteeltuin en de overige wijngoederen van De Deelgaarderberg, onder het genot van gezellige blaasmuziek en van duo Oscar en Mariet.

Uiteraard kunnen die zondag ook het kasteel en de kasteeltuin bezichtigd worden, inclusief mogelijkheid tot deelname aan een rondleiding door een van onze kasteelgidsen. Extra interessant is de aanwezigheid van de Vereniging Levende Geschiedenis Limburg, die in hun tentenkampement op het kasteelterrein in historische kleding enkele facetten uit het leven in de middeleeuwen laten herleven.

In 2003 besloten Jos en Nicole Wilms-Gielkens wijn te gaan produceren. Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot wijngaarden in Maria-Hoop, Sint Odiliënberg, Reuver en bij kasteel Montfort. Daar verbouwen zij op duurzame wijze vijf druivenrassen: de Solaris, Rondo, Dornfelder, Auxerois en de Pinot Blanc. Die verwerken ze in hun eigen bedrijf tot heerlijke wijnen, waarmee ze ook op concoursen hoge ogen gooien. Tijdens het Montforter Wijnfeest staan hun wijnen uiteraard centraal, maar is er meer om van te genieten. Het wijnfeest start om 11 uur.

Kosten evenement
Gratis

When

-

Contact and location

Kasteel Montfort
Huysdijk
4
6065 AX
Montfort