Bosserhof opent haar poorten

from
02 Apr 2023
to
01 Oct 2023
Bosserhof
Events

Overig type evenement

Vanaf zondag 2 april 2023 tm 1 oktober 2023 is de tuin van Bosserhof weer elke éérste zondag van de maand voor jou geopend van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Heb je ook zo’n zin in de lente? Bosserhof wel, en ze zijn dan ook blij dat ze vanaf zondag 2 april a.s. jullie allemaal weer welkom mogen heten op Bosserhof. En terwijl papa, mama, opa of oma deze dag genieten van een wandeling door de voorjaartuin kunnen de jongere bezoekers al op zoek gaan naar paaseieren.

Bosserhof

Sinds 2014 opent Bosserhof traditiegetrouw haar deuren op elke eerste zondag van de maand voor wandelaars van de Vlinderpaât en mensen die graag een bezoekje brengen aan onze ‘Levende Tuin’. Op Bosserhof kun je genieten van een mooie, natuurlijk aangelegde, 2 ha. grote tuin met veel aandacht voor vlinders, wilde bijen en andere insecten. Er is een grote vlinderkast voor de rupsen van de koninginnenpage. Speciaal voor wilde bijen zijn er diverse nestplekken gemaakt en met een beetje geluk zie je ze uit hun broedgangen komen of foerageren op de eerste lentebloemen. Daarnaast is er ruimte voor onze damherten, diverse kippenrassen waaronder IJslandse en Marans, ganzen en eenden.

Je vind op Bosserhof ook een grote variëteit aan oude appelrassen. Goed begaanbare wandelpaden leiden jou langs natuurschoon en in gezellige zitjes kun je genieten van de rust en de natuur. Paneeltjes langs de route verschaffen je informatie over vlinders of vertellen jou meer over de oude appelrassen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven. Op het terras kun je genieten van een kopje verse koffie of thee met een lekkere koek en een gezellig praatje.

Kosten evenement
Gratis

Practical information

Bosserhof opent haar poorten

Bosserhof
Bosserstraat
6031 ns
Nederweert