Nazomeren in Limburg

Kinderen rennen het water in bij Amici Beach

Wat een heerlijke nazomer is het! Geniet nog van het mooie weer en de warme temperaturen zo lang het kan! In het hart van Limburg zijn er tal van nazomeractiviteiten om optimaal van het mooie weer te genieten. Van leuke groepsactiviteiten tot een rustgevende wandeling. In Limburg geniet je volop van de nazomer met onderstaande activiteiten.

Het Blauwe Meertje Weert

Geniet van het azuurblauwe water en ervaar de perfecte stranddag bij Het Blauwe Meertje in Weert! Het blauwe Meertje is een recreatieplas met kristalhelder water en een prachtig strand. De palmbomen maken het plaatje compleet. Dus kom deze nazomer langs en ervaar dat heerlijke buitenlandgevoel!  Voor een drankje en hapje tijdens het wandelen of fietsen kun je ook altijd terecht bij Het Blauwe Meertje.

Het Blauwe Meertje

Bezoekers genieten bij Het Blauwe Meertje

Wandelroute Buggenum: Dorp & Rivier

Hoewel je tijdens deze wandeling van 10,2 kilometer slechts een kort moment de Maas zult zien, zul je toch de grote invloed van de rivier op het dorp Buggenum ervaren. Tegenover de kerk loop je het Buggenums Broek in, genaamd ‘Mooi Buggenum’. Ontdek wat Buggenum te bieden heeft tijdens deze nazomerse wandelroute.

Wandelroute Buggenum

rivier buggenum

Odapark in Venray

Bezoek het betoverende Odapark in Venray, waar kunst en natuur hand in hand gaan! Dit bruisende centrum voor hedendaagse kunst bevindt zich te midden van een prachtig landschapspark en een weelderig natuurgebied van maar liefst 11 hectare.  In het park is een wisselende verzameling kunstwerken van 70 internationale kunstenaars te bezichtigen.

Odapark Venray

kunstwerken Odapark Venray

Sup'It Ohé en Laak

Ontdek de ultieme wateravonturen bij Sup'It Limburg in Ohe en Laak, waar je kunt suppen op de adembenemende Maasplassen van Limburg! Laat je meedrijven op het kalme water, omringd door serene rust en ongerepte natuur. Dit is een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud!  Sup'It verhuurt SUP boarden en verzorgt voor de beginners 'Sup'It Together'.  Ontdek ook het 'Sup It Yoga' pakket: Gedurende 75 minuten een heerlijke yogales op het Supboard.

Sup'It

Man aan het suppen

BillyBird Park Drakenrijk

Kom spelen in het grootste Speelkasteel van Nederland, zandkastelen bouwen of springen op het AquaFunPark. Het grootste speelkasteel van Nederland is nu geopend in BillyBird Park Drakenrijk. Heb je het warm en wat verkoeling nodig, dan neem een verfrissende duik in het strandbad. Bij de Beach Bar haal je een gekoeld drankje en een lekker hapje. 

BillyBird Park Drakenrijk

Speelkasteel BillyBird Park Drakenrijk

Boot huren bij Sailcenter Limburg

Bij Sailcenter Limburg, net over de grens in België, kun je diverse zeilboten, motorboten, sloepen, kano's en SUP-boards huren om op eigen gelegenheid de Maasplassen in Midden-Limburg te verkennen, zonder dat je over een vaarbewijs hoeft te beschikken. Met een terras direct aan het water een ideale uitvalsbasis voor een fantastische dag watersporten!

Sailcenter Limburg

Vrouw in een gehuurde boot van Sailcenter Limburg