4x Rondje met het pontje met de fiets

4X Rondje met het pontje met de fiets

Ken je het gevoel dat de vakantie echt pas begint wanneer je met je fiets op een pontje staat? Wanneer jij kiest voor afslag, Limburg  hebben wij  de vier leukste fietsroutes mét onderweg een pontje bij elkaar gezocht. 

Let Op! Na 30 oktober is een deel van de routes niet meer te fietsen in verband met het vaarseizoen.

1. Rondje met het pontje Heldense Bossen

32,6 kilometer fietsen en onderweg maar liefst twee keer de Maas oversteken met een pontje. De route is aan de hand van fietsknooppunten te fietsen. Download gratis hier!

Rondje met het pontje Heldense bossen

2. Maasstadjes tour

44 kilometer fietsen en onderweg met een pontje zelfs de grens van België oversteken. Tip! breng zeker een bezoek aan Maaseik en las een pauze in om op de Markt in Maaseik een biertje te drinken. Ook is er tot en met 25 september een Kunstroute te doen in Maaseik. Download gratis de Maasstadjes tour hier!

Maasstadjes Tour

3. Moeder Maas route 

Fietsroute van 61 kilomter. Tijdens deze fietsroute ga je twee keer met het veerpontje (na knooppunt 93 en na knooppunt 4). Onderweg doorkruis je het typische Maaslandschap. Tijdens de route wordt weer duidelijk waarom de Maas door de Limburgers liefkozend "Moeder Maas" wordt genoemd. Je passeert burchten, molens en kastelen, maar ook veelal land- en tuinbouw bedrijven. De route download je hier!

Grathem veer

4. Dwars door de Maas

Fietsroute van 22 kilometer. Wist je dat er tijdens het ontgrinden van de Maas. Heel veel archeologische vondsten zijn gedaan? Tijdens deze fietstocht kun je doormiddel van de gratis archeo route limburg app de verhalen horen en zien. Tip bezoek in Maasbracht net Maasbinnenvaart museum om een aantal van de opgravingen van dichtbij te zien. Wil je meer weten over de app en de fietsroute? Klik hier!

 

Ool Euver