Asperge toast maken

recept Asperge toast

Recept Asperge Toast

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier, losgeklopt 
  • 8 eetlepels crème fraîche 
  • 8 eetlepels roomkaas 
  • Dille, fijngehakt voor de vulling en om te garneren 
  • 150 gram geraspte kaas 
  • 16 groene of witte asperges 

Benodigdheden: bakplaat en bakpapier

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij met een mesje een vierkant in de plakjes. Kerf niet te diep en hou ca. 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de losgeklopte eidooier. 

1. Klop de crème fraîche los met de roomkaas, dille, 6 eetlepels geraspte kaas en 1 theelepel peper. Verdeel de vulling over het bladerdeeg en zorg dat de vulling binnen de randen blijft. 

2. Leg 4 asperges per taartje op de vulling. Duw ze er een beetje in, ze mogen iets uitsteken. 

3. Bekleed de bakplaat met het bakpapier, leg de 4 taartjes erop en bak ca.20 minuten in de oven, tot de randen van het bladerdeeg goudbruin zijn. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en dille. 

Facebook/Instagram

Heb jij dit recept gemaakt en zet je het resultaat op Facebook of Instagram, tag ons dan zeker: gebruik #hartvanlimburg.