Limburg  heeft alles

Limburg heeft alles!

Bas Smit en Nicolette van Dam gaan dit jaar met het gezin op ontdekkingstocht door Nederland. Wie denkt dat Nederland een saai vakantieland is heeft het helemaal mis. Van de Waddeneilanden tot de heuvels van Zuid-Limburg, iedere provincie heeft haar eigen charmes, bijzondere kenmerken en bezienswaardigheden. Of je nu gaat voor een reis vol cultuur & herkenning, hotspots en innovatie of misschien wel alles wat daartussenin zit. In Nederland vind je het allemaal.  

Mini-avontuur in Limburg

Dit weekend gingen Bas en Nicolette samen met de kinderen op mini-avontuur in onze provincie. Het gezin startte hun avontuur in Zuid-Limburg, waarna ze op zondagochtend richting het noordelijke gedeelte van de provincie vertrokken.  Bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt werd het gezin ontvangen door Giel Polman, directeur van Limburg Marketing. Hier kregen ze o.a. een ‘spoedcursus bijenhouden’ bij Imkerij Floral Experience. Uiteraard mocht tijdens een bezoek aan Limburg shoppen bij het Designer Outlet Roermond niet ontbreken. Aan de Roerkade gingen ze aan boord van een sloep van de Roerganger. Terwijl ze de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, ontdekten smulden ze van een goedgevulde picknickmand van Brasserie/Lunchroom Verkoch (uitgeroepen tot beste brasserie/lunchroom van Limburg in 2020). Na terugkomst werd nog even kort geshopt in de binnenstad. Bij de Munsterkerk op het Munsterplein werd een kaarsje aangestoken. Met een ijsje van Take Away Clevers werd het bezoek aan Roermond afgesloten.  

Limburgse asperges

Wanneer je tijdens het aspergeseizoen een bezoek brengt aan aspergeprovincie Limburg, dan mag je het witte goud natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Als afsluiter van de trip door Limburg werd dan ook nog een bezoekje gebracht aan aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel waar ze met het hele gezin zelf asperges mochten steken.   Het avontuur door Limburg zal uiteindelijk een mooie plek krijgen in het boek Nederland heeft Alles van Bas en Nicolette.