Shoppende mensen in het Designer Outlet in Roermond

24 uur in het Hart van Limburg

Beleef 24 uur in Limburg

Ben je één dag in Limburg? Ontdek leuke boetiekjes, wandel door een nationaal park en geniet van lekkere Limburgse delicatesse. Lees snel verder en ontdek de ultieme daytrip in Limburg.

Begin de dag met een goede wandeling

09:00 uur Ochtendwandeling

De dag écht goed beginnen? Dat doe je met een ochtendwandeling. Haal een frisse neus in één van vele natuurgebieden. In het Hart van Limburg vind je onder andere vijf unieke gebieden die je moet zien. Deze vijf gebieden noemen wij de Big Five van Limburg. Wandel langs de Maas door Rivierpark Maasvallei. Loop over de bijzondere knuppelbruggen in Nationaal Park de Groote Peel. Of geniet van een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren in Nationaal Park De Meinweg. Benieuwd naar de andere twee gebieden?

Lees hier meer over de Big Five

12:30 uur Lunchtijd

Na een stevige ochtendwandeling is het tijd om op te laden. In Limburg zijn veel leuke en gezellige lunchplekken te vinden. Onder het genot van een lekker kopje koffie of verse gemberthee ben je nog aan het nagenieten van al het moois dat je vanochtend hebt gezien. 

Ga je voor de soep van de dag of kies je voor een belegd broodje? 

Lunchplekken

Het kampeervlot van Treibgut op de Maasplassen in Limburg

De Maasplassen

14:00 uur Shoppen

Wist je dat je in Limburg goed kan shoppen? In het Designer Outlet Roermond vind je meer dan 200 internationale topmerken. Maar sla ook zeker de historische binnenstad van Roermond niet over. Hier vind je unieke boetiekjes. Ook in Weert, Panningen en Venray vind je een breed aanbod aan leuke winkels en boetiekjes. In Weert kun je overdekt winkelen in De Muntpassage. In Venray is er iedere maandag weekmarkt waar je vers fruit en groente kan kopen. En in Panningen vind je in het gezellige en compacte centrum voor elk wat wils.

18:00 uur Culinair genieten

De avond is aangebroken. Tijd voor een heerlijk diner. Gaat jouw voorkeur uit naar een sterrenrestaurant, een gezellige brasserie of een restaurant met uitzicht over de Maas? Er is ontzettend veel keuze. Maar we hebben het eenvoudig gemaakt. Bekijk de restaurants en kies de gewenste locatie. Zo krijg je snel een duidelijk overzicht van de restaurants in de buurt. 

Restaurants

Evenementen in Limburg

05 jun
Mural die te zien is tijdens de street art wandeling in Weert

Street art wandeling Weert

11 aug
openluchttheater Draaksteken in Beesel

Draaksteken 2023 in Beesel

05 jun
Happen en Stappen Baarlo - Chateau De Raay

Happen en Stappen Baarlo

05 jun
Archeo Route Limburg

Ontdek de verhalen en geschiedenis van Limburg met je smartphone