Vrouw en man kijken op de nieuwe fietskaart bij het Maaskunstwerk in Venray

72 uur in het Hart van Limburg

72 uur in Limburg

Wil je er even een paar daagjes tussenuit? Kom dan naar het Hart van Limburg. Genoeg te zien en te beleven in dit mooie stukje Nederland. Ontdek hier de leukste én mooiste plekken in Limburg.

Dag 1: ontdek het water

09:00 uur De omgeving verkennen

Wat is het eerste dat je doet als je ergens aankomt? Inchecken en de omgeving verkennen. Aangezien de incheckmomenten pas later in de middag zijn, is dit een uitgelezen mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Waar je je ook bevindt, er is van alles te zien. Van prachtige natuurgebieden tot historische dorpskernen. Doe ideeën op wat je de komende dagen kunt doen en waar je kunt eten.

12:30 uur Lunchtijd

Van al dat verkennen krijg je honger. Of je nu lekkere soep wilt eten, belegde broodjes of een heerlijke uitsmijter, in de buurt zijn er genoeg plekken om uitgebreid te lunchen. Na de koffie of thee is het weer tijd om op pad te gaan want er is nog zoveel te doen!  

Ga je voor de soep van de dag of kies je voor een belegd broodje bereid met verse streekproducten?

Lunchplekken

14:00 uur Op pad op het water

Je zou het niet verwachten maar in het Hart van Limburg ligt het grootste, aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Ideaal dus voor het beoefenen van verschillende watersporten of voor het huren van een boot of een sloep. Dobber op het water, gooi het anker uit en geniet van de waterrijke omgeving!

De Maasplassen

18:00 uur Eten en avondje uit

Tijd om je klaar te maken voor een avondje uit. Allereerst ga je natuurlijk een culinair hapje eten. Want dat heb je wel verdiend na zo’n drukke dag. Na het eten kun je kiezen tussen verschillende activiteiten. Pak een filmpje in de bioscoop of bezoek een theatervoorstelling. Of ga gewoon een drankje doen in een van die vele gezellige barretjes en kroegen die hier te vinden zijn.

Avondje uit

23:00 uur Bedtijd

Na een eerste, enerverende dag in Limburg is het tijd om de oogjes dicht te doen en de batterij op te laden voor de komende dagen. Ben je een kampeerder of ga je toch liever voor een hotel, B&B of een huisje op een vakantiepark? Of misschien wil je wel overnachten op een heel bijzondere plek zoals in een yurt of een kampeervlot. Het kan hier in Limburg. Zelfs slapen in een echt kasteel!

Overnachten

Het kampeervlot van Treibgut op de Maasplassen in Limburg

Ontdek de Maasplassen

Dag 2: ga op safari!

08:00 uur Wandel door een uniek terrassenlandschap

Vandaag is het vroeg opstaan want het belooft een volle dag te worden. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de Big Five van Limburg te gaan ontdekken. De Big Five zijn vijf bijzondere natuurgebieden in de regio. Ga bijvoorbeeld eens wandelen langs de schitterende beekdalen van natuurgebied het Leudal of verken de unieke natuur aan de oevers van de Maas In Rivierpark Maasvallei. Ieder gebied is uniek en absoluut het ontdekken waard. 

De Big Five

13:00 uur Picknicken 

Neem een lunchpakket mee en geniet van een heerlijke picknick in één van de Big Five. In de natuurgebieden zijn ontzettend veel mooie lunchplekjes te vinden!

14:30 uur Shoppen

Wat absoluut hoog op je lijstje moet staan tijdens een bezoek aan het Hart van Limburg is shoppen! Met het Designer Outlet Roermond als bruisend middelpunt is het hier een waar walhalla voor de échte shopper. Niet alleen in Roermond kun je uitstekend winkelen, ook in weert, Venray en de gemeente Peel en Maas kun je je shophart ophalen. En hoe sluit je een geslaagde shopmiddag af? Juist, met een heerlijk hapje eten!

Shoppen in Limburg

20:30 uur Ga kijken naar het Draaksteken in Beesel

Na het eten is het tijd voor een leuk evenement. In welk seizoen je ook hier bent, er worden altijd leuke evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo kun je in augustus 2023 genieten van het Draaksteken in Beesel. Een uniek evenement dat eens in de zeven jaar wordt georganiseerd. Het Draaksteken is een openlucht voorstelling die officieel is toegevoegd aan de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland en waar het hele dorp Beesel aan meewerkt. Dit wil je absoluut niet missen! Naast het Draaksteken zijn er tal van festivals, theatervoorstellingen, concerten, exposities, tentoonstellingen en nog veel meer die je het hele jaar door kunt bezoeken. 

Evenementen in Limburg

11 aug
openluchttheater Draaksteken in Beesel

Draaksteken 2023 in Beesel

05 jun
Mural die te zien is tijdens de street art wandeling in Weert

Street art wandeling Weert

05 jun
Happen en Stappen Baarlo - Chateau De Raay

Happen en Stappen Baarlo

05 jun
Archeo Route Limburg

Ontdek de verhalen en geschiedenis van Limburg met je smartphone

Dag 3: ook leuk als het regent

09:00 uur Ontbijten en een indoor activiteit

Na de drukke dag van gisteren gaat de wekker vandaag wat later. Allereerst neem je de tijd voor een uitgebreid ontbijt om daarna een leuke indoor activiteit te gaan ondernemen. Het is hier, net zoals in de rest van Nederland, niet altijd stralend zomerweer. 
Maar niet getreurd, ook als het regent is hier genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld lekker zwemmen in één van de (subtropische) binnenbaden die er te vinden zijn of ga de strijd aan met elkaar de strijd aan tijdens een potje bowlen of probeer te ontsnappen uit een escaperoom. 

Activiteiten als het regent

14:00 uur Met de fiets op pad

Inmiddels is de zon weer gaan schijnen en is het een prima middag geworden om er met de fiets op uit te gaan. Het Hart van Limburg leent zich namelijk ideaal om te verkennen per fiets. Door een uitstekend knooppuntennetwerk is het heel gemakkelijk om een eigen fietsroute samen te stellen op basis van de plaatsen die jij graag wilt zien. Kom je er niet goed uit? Kies dan uit één van de vele, mooie fietsroutes die wij al voor jou hebben samengesteld. Stop voor het diner bij één van de restaurants die je onderweg tegenkomt.

Fietsen in Limburg

20:30 uur Terrassen als afsluiter

De laatste avond sluit je het beste af op een terras met een heerlijk drankje. Kijk voldaan terug op jouw paar dagen in Limburg. Kies je voor een terrasje aan het water of toch voor de gezelligheid van een levendige uitgaansstraat die er volop in de verschillende gemeentes te vinden zijn.

Terrassen in Limburg