Carnaval 2024

Op 10 - 11 - 12 - 13 februari 2024 vindt carnaval plaats. Wil je weten waar er dit jaar de leukste carnavalsfeestjes zijn en waar de mooiste carnavalsoptochten rijden? Check dan de kalender met evenementen en activiteiten tijdens carnaval 2024 in het Hart van Limburg.

Carnaval 2024

Carnaval 2024 belooft weer een groot feest te worden. Traditioneel begint het carnavalsseizoen op 11 november met het grote buitenfeest de11devande11de in Roermond. Daarna volgen weekenden met prinsenuitroepingen en recepties die georganiseerd worden door de vele carnavalsverenigingen uit onze regio. December is altijd een rustmaand voor de carnavalsvierders maar vanaf januari gaat het carnavalsgedruis helemaal los. Al deze officiële gelegenheden en recepties komen in het weekend van 10-11-12-13 februari tot een feestelijk hoogtepunt als de Vastelaovend in Limburg losbarst. 

Carnavalsoptochten

Traditioneel gezien heeft ieder dorp en stad in het Hart van Limburg zijn eigen carnavalsoptocht. De vele carnavalsverenigingen maken de mooiste praalwagens waarmee ze meestal een paar optochten in de omgeving meerijden. Onderweg wordt er vanuit deze praalwagens snoep en ander lekkers gegooid dus zorg dat je lege zakken hebt om zoveel mogelijk snoep te verzamelen! Na de optochten barst het feestgedruis zowel binnen als buiten weer los!