Evenementen

Overig type evenement

Evenementen

Cultuur / folklore / traditie

Evenementen

Rondleiding

Wanneer
-
-

300 Jaar Hompesche Molen!

Zondag 15 mei - Nationale Molendag - is de start van het jubileumjaar van 300 jaar Hompesche Molen. Tussen 13.00 en 16.00 uur vinden er tal van activiteiten plaats.

Jubileumactiviteiten op 15 mei 

  • Molenrondleidingen elke 45 minuten tussen 13.00 en 16.00 uur. Meer info en aanmelden.  
  • Gezinswandeling in natuurgebied Molenplas van 13.00 tot 14.30 uur. Meer info en aanmelden.
  • Kruidenwandeling in natuurgebied Molenplas van 14.30 tot 16.00 uur. Meer info en aanmelden.  
  • Historische wandeling naar kasteeldomein Walburg van 14.00 tot 15.30 uur: samen met de VVV-gids wandel je vanaf de Hompesche Molen naar en over het voormalige kasteeldomein Walburg aan de Maas, afstand 4 km. De gids vertelt je meer over de geschiedenis van het kasteel en deelt persoonlijke verhalen van de graven die hier gewoond hebben. Ook verneem je meer over de ontgrindingen en de herinrichting van de omgeving. Vrijwillige bijdrage t.g.v. VVV-gidsenteam, aanmelden per e-mail via vvvstevensweert@hartvanlimburg.nl of via  telefoon 0475-550236, bereikbaar op donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. 
  • Speurtocht voor kinderen bij de boswachterbakfiets. 
  • Broodjes bakken met kinderen (als het weer het toelaat). 
  • Lokale toneelspelers beelden historische personages uit.

Molenaars, gidsen en boswachters staan voor je klaar om je gratis rond te leiden. Beklim de molen met de molenaar, ga op pad met een natuurgids of wandel mee met een VVV-gids naar het voormalig kasteeldomein Walburg aan de Maas.

Voor de kids is er verder nog een speurtocht, zij kunnen een eigen broodje bakken (als het weer het toelaat) en lekker ravotten in de OERRR-speeltuin. Lokale toneelspelers beelden historische personages uit. Denk aan de flamboyante Graaf Von Hompesch die de molen liet bouwen.

Het gezellige buitenterras van horeca de Hompesche Molen is toegankelijk voor iedereen. Ter ere van het 300-jarig bestaan staat er een heerlijke feestvlaai en een speciaal gebrouwen jubileumbiertje op de kaart. Kom dus proeven en genieten.

Het programma voor zondag 21 augustus en zondag 11 september volgt te zijner tijd. In september is er ook muziek door de plaatselijke harmonieën.

Graag tot dan!

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Natuurmonumenten
Molendijk 6
6107 AA
Stevensweert

Wanneer

-
-
-