Evenementen

Cultureel festival

Evenementen

Straattheater

Wanneer
-
Levende Standbeelden bij Toonbeeld Thorn weten de bezoekers altijd weer te verrassen.

ToonBeeld Thorn - Levende Standbeeldenfestival

Levende standbeelden sieren op 1ste Pinksterdag, zondag 5 juni, het historische centrum van Thorn. Wandel tijdens ToonBeeld Thorn door het witte stadje, bekijk de levende standbeelden die deelnemen aan het Open Limburgs Kampioenschap en geniet van een drankje op een van de vele terrassen.

Levende standbeelden

Het historische stadje Thorn vormt het ideale decor voor ToonBeeld Thorn. Ruim twintig levende standbeelden staan verspreid door het centrum van Thorn. Niet alleen de bezoekers vinden Thorn dé ideale locatie, de levende standbeelden vinden dat zelf ook. Niet voor niets komen ze elk jaar weer zo graag naar Thorn om hun nieuwste creaties te tonen. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als er een muntje in het bakje wordt gegooid bij een van de standbeelden.

Het witte stadje Thorn

Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze Eerste Pinksterdag en ook de oude abdijkerk is te bezoeken. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ‘beeldig’ dagje uit.

Kosten evenement
€ 2,50 p.p. (kinderen gratis)

Contact en locatie

Historische centrum van het Witte Stadje Thorn
Wijngaard
6017HA
Thorn

Wanneer

-