Bierbrouwen Eynderhoof – Ambacht in actie
Op zondag 11 mei staan de bierbrouwers van Eynderhoof in de ketels te roeren. Kom kijken, ruiken en proeven van dit eeuwenoude ambacht!
Bierbrouwen volgens traditie
In openluchtmuseum Eynderhoof draait het op zondag 11 mei allemaal om ambachtelijk bier. Tijdens het bierbrouwen bij Eynderhoof zijn zo’n 30 vrijwilligers in de weer met mout, hop, water en vuur – en dat alles volgens eeuwenoude Limburgse recepten.
Van schroten tot maischen en van koken tot gisten: bezoekers krijgen een kijkje in het volledige brouwproces. De geur van vers gebrouwen bier hangt in de lucht en de passie spat van de vrijwilligers af. Wist je dat veel Limburgse familienamen nog verwijzen naar dit vakmanschap? Het brouwen zat diep verweven in de streek.
Proeven, genieten en muziek
Naast het kijken naar het ambacht, kun je natuurlijk ook proeven. In de gezellige herberg van Eynderhoof kun je terecht voor koffie met vlaai, of je nu zin hebt in zoet of stevig. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hermeni-j de Kompeni-j, die zorgt voor een gezellige sfeer tijdens dit ambachtelijke festijn.
Praktische informatie
Bierbrouwen Eynderhoof – Ambacht in actie
-
Toegang volgens reguliere museumprijzen.