Evenementen

Muziek

Wanneer

Daelenbroeck concerten Duo Oostenrijk en Voorhorst

Pauline Oostenrijk (hobo) ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Voordien had ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept, waaronder de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. In 1986 was ze de Nederlandse ‘Young Musician of the Year’. Pauline Oostenrijk is lid van het Orlando Quintet en het ensemble Tableaux Vivants. Ook musiceert ze vaak met het The Hague String Trio. Ze schrijft en componeert graag en is docent hobo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan Kunstencentrum De VAK in Delft.

Enno Voorhorst (gitaar) studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel (Musikhochschule Köln) en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland en geeft concerten en masterclasses van Europa tot Azie en Amerika. Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen en was de start voor een internationale carrière. Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek, schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.” (heruitgegeven bij Brilliant Classics) 

Losse kaarten kosten 18 euro; jongeren tot 15 jaar betalen 5 euro.
De complete serie van zes concerten gedurende dit concertseizoen kost 90 euro.
De volgende data van de concerten zijn: 28 november, 19 december 2021; 16 januari, 20 februari en 27 maart 2022.
De website www.daelenbroeckconcerten.nl vermeldt meer over de hele serie.
Reserveren via:
delouw.wim@planet.nl; tel. 0475-537773
mtgoebbels@hetnet.nl; tel. 0475-532809
arongen@home.nl; tel. 0475-532575

Het is in verband met de huidige coronamaatregelen noodzakelijk u vóór het concert aan te melden en kaarten te bestellen, bij voorkeur via e-mail. Bij de toegang wordt een corona-toegangscontrole uitgevoerd, zie hierover: https://coronacheck.nl/nl/.

Kosten evenement
losse kaarten kosten € 18,00; jongeren tot 15 jaar betalen € 5,00;

Contact en locatie

Kasteel Daelenbroeck
Kasteellaan
2
6075 EZ
Herkenbosch

Wanneer

-