Evenementen

Cultuur / folklore / traditie

Wanneer
Kasteel Montfort ruine

Dag van het Kasteel

Tweede Pinksterdag is traditiegetrouw de Dag van het Kasteel. Deze dag wordt gevierd omdat kastelen, buitenplaatsen en hun verhalen horen bij de Nederlandse geschiedenis. Omdat ze onderdeel zijn van het Nederlandse landschap. De volgende kastelen in Noord- en Midden Limburg doen mee.

Kasteel De Keverberg

Dit kasteel in Kessel is een van de oudste kastelen van ons land en is daarnaast ook het modernste. In 2015 is het kasteel in een nieuw jasje gestoken en is is de toren weer deels zichtbaar gemaakt. De kelders zijn nu ook te bewonderen. Zo staan er in feite twee kastelen boven op elkaar.

Met een prachtige ligging aan de Maas wordt dit kasteel vaak gebruikt als trouw- of feestlocatie. 

Entree: 8,-

Kasteel Aldenghoor

Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis. De oorsprong komt uit het jaar 1435, en in de 18de eeuw zijn de huidige woonvleugels en toeganspoort toegevoegd. Door de jaren heen is Kasteel Aldenghoor een klooster en een school geweest.

Het kasteel is door de damilie Hallman geheel gerenoveerd en ingericht. Het kasteel is privébezit en op afspraak te bezichtigen. De kasteeltuin is wel dagelijks geopend. In de bijgebouwen van het kasteel bevindt zicht een B&B en restaurant.

Entree: gratis

Kasteel Montfort

Ook kasteel Montfort opent haar poort. Dit is een rijksmonument van on-Nederlandse omvang en een verrassend verleden. Laat je imponeren door de torentuïnes en neem een kijkje in de gevangeniskerker. Met mooi weer kan je genieten van een prachtig uitzicht op het panoramaterras of maak je een wandeling door de kasteeltuin.

Entree: nog niet bekend

Kosten evenement
De prijs verschilt per kasteel

Contact en locatie

Kasteel Montfort
Huysdijk 4
6065 AX
Montfort

Wanneer