Excursie in de kop van de Deurnsche Peel

Wanneer
-
Excursie in de kop van de Deurnsche Peel
Evenementen

Excursie

Evenementen

Wandeltocht

Ontdek de geschiedenis van de Deurnsche Peel tijdens een excursie georganiseerd door Staatsbosbeheer. Op zondag 24 september nodigen we je uit om deel te nemen aan een bijzondere ontdekkingsreis door de kop van de Deurnsche Peel. 

We zullen een deel van het bekende Nonnenpad bewandelen, waarlangs de geheimen van het verleden tot leven komen. Een ander fascinerend aspect dat we bespreken, is het mysterie achter de parallelle kanalen - de Helenavaart en het Kanaal van Deurne. Waarom lopen deze kanalen zo dicht bij elkaar? Dit raadselachtige conflict krijgt tijdens de excursie alle aandacht die het verdient.

En waarom wordt het gebied eigenlijk "De Halte" genoemd? Ontdek de oorsprong van deze naam en de betekenis ervan voor dit unieke stukje natuur.

De excursie begint om 13.00 uur bij De Natuurpoort, Leegveld 8A in Deurne (let op: niet bij buitencentrum De Pelen in Ospel). Deze ervaring is met name geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers, dus vergeet niet om je plekje tijdig te reserveren. Deelname aan deze boeiende excursie kost € 7,- per persoon.

Voor meer informatie en om je plaats te reserveren, bezoek onze website: www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel. Wil je meer weten over het gebied en onze andere activiteiten? Ga dan naar www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Voor vragen en aanvullende informatie kun je altijd contact opnemen met het Buitencentrum via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch op 0495 – 641 497.

Kosten evenement
€ 7,- per persoon

Praktische informatie

Excursie in de kop van de Deurnsche Peel

Leegveld
8a
5753SG
Deurne
van -