Expositie Be-zonder

van
25 jun 2023
t/m
07 okt 2023
Expositie Be-zonder
Evenementen

Expositie

Vanaf zondag 25 juni is de expositie Be-zonder te bewonderen bij Bibliocenter Weert. Deze expositie is het resultaat van het Grensverleggers-project dat in maart jl. is gestart bij Bibliocenter.

Grensverleggers is een programma dat jongeren tussen de 18 en 29 jaar de kans biedt om hun idealen om te zetten in een positief project, als onderdeel van Maatschappelijke diensttijd. Het programma stelt jongeren in staat om een gemeenschappelijke deler te ontdekken en gezamenlijk een project te ontwikkelen.

In maart zijn enthousiaste jongeren aan het project begonnen met als doel grenzen te verleggen door simpelweg deel te nemen en te ontdekken wat het hun zou brengen. Tijdens trainingen hebben ze geleerd hoe ze constructieve gesprekken kunnen voeren over diverse onderwerpen en hoe ze een project kunnen creëren dat voorbij zwart-wit denken gaat.

Het Grensverleggers-team, de coaches en Bibliocenter hebben de jongeren gedurende dit proces ondersteund door kennis, ervaring en expertise te delen. Het resultaat is de projectgroep genaamd ‘Be-zonder: Je mag er zijn, zonder voorwaarden’. Deze jongeren hadden allemaal de behoefte om hun persoonlijke verhaal te delen om anderen te inspireren en te helpen. Het resultaat zijn prachtige, eerlijke en inspirerende verhalen.

Vanaf zondag 25 juni, tijdens het Cultureel Lint in Weert, is de ‘be-zondere’ expo te bezoeken tijdens de openingstijden van Bibliocenter Weert. Hier zijn de volledige verhalen te lezen en de prachtige expofoto's te bewonderen die deelnemer David heeft gemaakt voor het project. Daarnaast kun je een reactie achterlaten voor de deelnemers of een ander positief berichtje om iemand verder te helpen of te inspireren.

Op 7 oktober begint er een nieuwe ronde van Grensverleggers bij Bibliocenter. Ben je tussen de 18 en 29 jaar oud en geïnteresseerd in het ontdekken van jouw potentieel, het ontwikkelen van jouw eigen project en het verbeteren van jouw gemeenschap? Meld je dan aan voor Grensverleggers via www.bibliocenter.nl/grensverleggers. Deelname is gratis en je ontvangt waardevolle trainingen ter waarde van €2500,-, die je op je CV kunt vermelden.

Kosten evenement
Gratis

Praktische informatie

Expositie Be-zonder

Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV
Weert
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: 10:00 - 20:00
woensdag: 10:00 - 18:00
donderdag: 10:00 - 20:00
vrijdag: 10:00 - 18:00
zaterdag: 9:30 - 17:00