Expositie 'In de Ban van de Draak' - Museum Beesel

van
03 jun 2023
t/m
01 okt 2023
Expositie 'In de Ban van de Draak'
Evenementen

Expositie

Op 3 juni opent het  Museum Beesel in het  Aad Raodhoes in Beesel  het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: In de Ban van de Draak.

Draaksteken

De expositie sluit aan bij het Draaksteken, het openluchtspel  dat de legende van St Joris en de Draak uitbeeldt en eens in de 7 jaar in Beesel wordt opgevoerd. In augustus dit jaar is het weer zover.

In de Ban van de Draak

De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken in en de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap. De oorsprong van het Draaksteken in Beesel ligt bij de Schutterij Broederschap St. Georgius &  St. Sebastianus.

Aan de hand van historische foto’s, audiovisuele beelden, toelichtende teksten en kostuums wordt de bezoeker meegenomen in de legende, het Draaksteken vroeger en nu, het Kinderdraaksteken en hoe het spel in diverse Europese steden wordt opgevoerd. Verder toont de expositie keramische kunst rond het thema Draaksteken. Naast de karakteristieke keramiek is er hedendaags werk te zien van kunstenaars uit Beesel en bovendien werkstukken van kinderen van de basisschool, die ze samen met SBKE (Stichting Beesels Keramisch Erfgoed) hebben gemaakt.

Natuurlijk zal de draak niet ontbreken. De draak die in vroegere jaren onderdeel uitmaakte van het Draaksteken krijgt een plek op de binnenplaats van het museum.

Kosten evenement
nnb

Praktische informatie

Expositie 'In de Ban van de Draak' - Museum Beesel

Museum Beesel
Markt 1
5954 BH
Beesel
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: Gesloten
donderdag: Gesloten
vrijdag: Gesloten
zaterdag: Gesloten

Rond het Draaksteken zijn er ruimere openingstijden.