Expositie: ‘Op z’n zondags’

van
25 aug 2023
t/m
08 okt 2023
Expositie: ‘Op z’n zondags’
Evenementen

Expositie

Ontdek 'Op z'n Zondags': Een Reis door Tijd en Stijl in Kledingexpositie.

Stap binnen in een reis door de tijd terwijl het Museum van de Vrouw in Echt met trots de expositie 'Op z'n Zondags' presenteert. Vanaf 25 augustus tot en met 8 oktober 2023 biedt deze tentoonstelling een unieke blik op de evolutie van "zondagse kleren" en accessoires gedurende verschillende perioden van de 20e eeuw. In een wereld waarin ons dagelijks leven een radicale transformatie heeft ondergaan, van familie en werk tot vrijetijdsbesteding, neemt de expositie 'Op z'n Zondags' je mee naar het nostalgische verleden van de zondag als hoogtepunt van de week. De tijden van ouderwetse zondagen, waarin het gezinsleven bloeide, worden tot leven gebracht met een verzameling elegante "zondagse jurken" en accessoires die de tand des tijds hebben doorstaan.

De verschuivingen in kledinggewoontes zijn treffend: waar ooit iedereen één nette outfit reserveerde voor de zondag, telt onze kledingkast nu een scala aan keuzes. Het onderscheid tussen zondagse en doordeweekse kleding is vervaagd, en wat we dragen hangt af van onze plannen en activiteiten. Van verjaardagen tot boswandelingen, de kleding weerspiegelt onze levensstijl.

Over het Museum van de Vrouw

Het Museum van de Vrouw in Echt is een uniek en inspirerend instituut, gewijd aan het leven van vrouwen. In een opeenvolging van tentoonstellingen verweeft het museum hedendaagse thema's met oude tradities, lokale cultuur en maatschappelijke vraagstukken. De expositie 'Op z'n Zondags' is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van "zondagse kleren" en een reflectie op het verleden met een blik op de toekomst. Het Wonderkabinet, een permanente tentoonstelling, biedt niet alleen een selectie uit de uitgebreide collectie, maar toont ook de geschiedenis van de gemeente Echt-Susteren. Breng een bezoek aan het Museum van de Vrouw en duik in de verhalen die onze geschiedenis en cultuur hebben gevormd, met een speciale focus op de vrouw en haar invloed op onze wereld.

Kosten evenement
Diverse prijzen

Praktische informatie

Expositie: ‘Op z’n zondags’

Plats
1
6101 AP
Echt
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00