Fietstocht: "In de Schaduw van de Tijd''

van
11 aug 2023
t/m
22 okt 2023
Fietstocht
Evenementen

Fietstocht

Verken een fietsroute van meer dan 30 km langs de drie locaties die deel uitmaken van de tentoonstelling "In de Schaduw van de Tijd". Deze fietstocht nodigt je uit om na te denken over de wereld die we willen doorgeven aan toekomstige generaties.

Schaduw van de Tijd

Op een cruciaal moment in onze samenleving is het van belang om te overwegen welke erfenis we willen achterlaten. Opvallend genoeg richt onze aandacht zich vaak op het verleden terwijl we de toekomst bespreken. Het verleden wordt van alle kanten belicht, verdedigd, onderzocht en soms zelfs genegeerd. Het is niet altijd eenvoudig om te beoordelen wat goed of fout was, want de geschiedenis is zelden zwart-wit. Het kan verwarrend zijn om te realiseren dat sommige individuen zowel daders als slachtoffers waren.

Bij het Odapark, de Militaire Begraafplaats Ysselsteyn en het Venrays Museum streven we ernaar om deze grijze gebieden van het verleden te erkennen en te ontdekken. De tentoonstelling omvat kunstwerken van internationale kunstenaars uit diverse landen, waaronder Syrië, Oekraïne, Tjetsjenië, de Verenigde Staten en Duitsland.

Fietstocht

Deze fietstocht voert je langs natuur, geschiedenis en kunst. Het biedt een gelegenheid om de complexiteit van onze geschiedenis te overdenken en hoe diverse perspectieven ons begrip ervan vormgeven. Kom en laat je inspireren door de betekenis van het verleden voor onze toekomst. 

Kosten evenement
Gratis

Praktische informatie

Fietstocht: "In de Schaduw van de Tijd''

Merseloseweg
117
5801 CC
Venray
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 13:30 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 13:30 - 17:00
woensdag: 13:30 - 17:00
donderdag: 13:30 - 17:00
vrijdag: 13:30 - 17:00
zaterdag: 13:30 - 17:00