VVV Fietstocht Roerdalen: Proef Roerdalen

Wanneer
-
Evenementen

Fietstocht

In het kader van de Beleefweek, organiseert het VVV-gidsenteam Roerdalen een fietstocht door de regio. Tijdens deze fietstocht onder leiding van een VVV-gids proef je alles wat Roerdalen te bieden heeft: rijke geschiedenis, prachtige natuur en heerlijke streekproducten.

Grenzeloze geschiedenis

Samen met de gids duik je in de rijke geschiedenis van Roerdalen en leer je hoe de grens tussen Roerdalen en Limburg is ontstaan. Van Nederland tot Duitsland en zelfs Oostenrijk, Roerdalen heeft een kleurrijke achtergrond. Ontdek hoe de lokale bevolking door de eeuwen heen hun brood verdiende, variërend van landbouw tot winkeltoerisme en zelfs de bouw van indrukwekkende achtbanen.

Prachtige natuur

Deze fietstocht voert door het prachtige Meinweg-gebied en het pittoreske Roerdal. Je fietst langs de meanderende Roer, door bossen, langs schilderachtige beekjes, historische molens, imposante kastelen en gezellige dorpjes met adembenemend panorama’s

Culinaire Verleiding

Onderweg stoppen we bij twee verschillende streekproductenwinkels. Bij één daarvan kun je de smaakpapillen verwennen met een uniek streekproduct: het gagelbier. Dit wordt geproduceerd van gagel uit Nationaal Park de Meinweg.

Stap op de fiets!

Ga mee op dit smakelijke avontuur door Roerdalen en zijn grenzen en geniet van de geschiedenis, natuurpracht en culinaire verrassingen. Dit is een tocht die je niet wilt missen!

Aanvullende informatie

  • Start om 13.00 uur bij de Gitstappermolen, Gistappermolenweg 1, Vlodrop
  • De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur
  • Er is een pauze moment onderweg
  • Reserveren is verplicht.
  • Maximaal 15 deelnemers

 

Kosten evenement
Deelname kost € 9,50 p.p.

Praktische informatie

VVV Fietstocht Roerdalen: Proef Roerdalen

Gitstappermolen
Gitstappermolenweg
3
6063 NT
Vlodrop
van -