Evenementen

Expositie

van
24 aug 2022
t/m
23 okt 2022
Geworteld

Beleefweek Limburg 2022: GEWORTELD, een audioboswandeling in het Odapark

Bomen communiceren, helpen elkaar en hebben littekens. Daarin lijken ze op mensen. Die gedachte vormt het vertrekpunt van ‘GEWORTELD, een audioboswandeling’, een productie van audiokunstenaar Els Huver van De Kopsalon. Van 24 augustus tot en met 23 oktober te beleven in het Odapark in Venray.

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is een luisterroute langs verhalen over de bomen én de mensen van Venray. Het publiek loopt met koptelefoon op door het Odapark en aangrenzend bosgebied het Vlakwater, en hoort er verhalen over de bomen én persoonlijke verhalen van mensen uit Venray. Het zijn verrassende, herkenbare en ontroerende verhalen waaruit blijkt hoeveel mens en boom met elkaar gemeen hebben.

Actueel 

De geluidswandeling sluit aan bij deze tijd waarin de natuur onder druk staat en klimaatproblemen om gedragsverandering vragen. Omdat de mens eerder bereid is iets voor een ander te betekenen wanneer hij zichzelf in de ander herkent, wil De Kopsalon het publiek laten ervaren dat het zich ook aan de natuur kan spiegelen.

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ biedt het publiek naast een verrassende kijk op bomen ook een onverwachte ‘ontmoeting’ met mensen uit Venray en de gelegenheid om naar hen te luisteren. Volgens maker Els Huver is dat nodig: “De wereld verandert en sociale verbanden staan onder druk met als risico dat we van elkaar verwijderd raken. Om dat te voorkomen moeten we de ander erkennen voor wat hij is: de boom als levend wezen en een ander mens als onze gelijke. Het begint met luisteren.”

De maker

De Kopsalon creëert met haar verhalende audioproducties ruimte voor een open blik op de thema’s van deze tijd, zich daarbij richtend op een breed publiek. Drijvende kracht achter De Kopsalon is Els Huver. Haar werkzame roots liggen bij de Hilversumse radio, maar in de afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld tot maker van artistieke audioproducties op locatie.

In 2021 realiseerde zij ‘GEWORTELD, een audio-boswandeling’ in Heerlen als onderdeel van internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova, met lovende reacties tot gevolg.

Aan ‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ in het Odapark werken verder mee: acteur Rufus Hegeman - wiens stem de wandelaar door het bos gidst - en geluidskunstenaar Mike Kramer. De eindmix is van Arno Peeters.

Waar                                    Paviljoen Odapark – Merseloseweg 117 Venray
Duur                                     Ongeveer 70 minuten / 2,8 km
Geschikt voor                   12+

Kaartverkoop via www.odapark.nl
Tip: trek stevig schoeisel aan

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is mogelijk gemaakt met steun van het Odapark, Mondriaan Fonds, Vriendenloterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Venray.

Kosten evenement
€10,-

Wanneer

Eerste datum evenement
24 aug 2022
Laatste datum evenement
23 okt 2022

Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 13:30 - 17:00
woensdag: 13:30 - 17:00
donderdag: 13:30 - 17:00
vrijdag: 13:30 - 17:00
zaterdag: 13:30 - 17:00

Woensdag t/m zondag tussen 13.30 en 17.00 uur.

Contact en locatie

Odapark
Merseloseweg 117
5801 CC
Venray