Evenementen

Kermis

van
05 aug 2022
t/m
10 aug 2022
Kermis Venray

Kermis Venray

Voor veel inwoners van de gemeente is dit het hoogtepunt van de zomer. Ook deze editie belooft weer heel leuk te worden! De Venrayse familiekermis is een plek voor iedereen. Geniet van de kermis met vrienden of familie. Met allerlei attracties, lekker eten en toffe muziek, wordt ook dit jaar de kermis weer een groot feest.

Kermis weer in centrum Venray

De kermis staat dit jaar in het centrum van Venray en vindt plaats van vrijdag 5 augustus t/m woensdag 10 augustus. De attracties staan verspreid over het Henseniusplein, Schouwburgplein, Grote Markt, Raadhuisstraat, Raadhuisplein en voor het gemeentehuis.

In verband met twee kermissen in grote steden die tegelijkertijd plaatsvinden en langer duren, staan er in Venray wat minder attracties dan gebruikelijk. Dit gebeurt een keer in de vijf jaar.

De kermis wordt op vrijdag 5 augustus om 15.00 uur geopend. Voorafgaand zal deken Smeets de attracties – die dat willen – inzegenen.

 

Bewaakte fietsenstalling

In het leegstaande pand waar voorheen de Albert Heijn (Henseniusplein) was gevestigd, wordt een bewaakte fietsenstalling gerealiseerd. De ingang hiervan is te bereiken via het Gouden Leeuwplein. Kosten voor de bewaakte fietsenstalling zijn € 1,- per fiets. De fietsenstalling is elke kermisdag een half uur voor tot één uur na sluiting van de kermis geopend. Buiten deze tijden kunnen fietsen niet worden opgehaald.

Prikkelarme kermis

Zoals gebruikelijk zal op dinsdagmiddag een prikkelarme kermis plaatsvinden van 13.00u tot 14.00u. Dit wordt door de kermisexploitanten gedaan zodat bezoekers die gevoelig zijn voor licht, geluid en/of snelheid, toch de gelegenheid hebben om naar de kermis te komen.

Vuurwerkshow op dinsdag

Op dinsdagavond vindt de vuurwerkshow plaats. Dit is nog niet het einde van de kermis, want op woensdag is de kermis nog de gehele dag geopend en heeft iedereen nog de gelegenheid de kermis te bezoeken.

Kosten evenement
Diverse prijzen

Contact en locatie

Kermis Venray
Grotestraat 93
5801 BE
Venray

Wanneer

Eerste datum evenement
05 aug 2022
Laatste datum evenement
10 aug 2022