Evenementen

Cultuur / folklore / traditie

Evenementen

Muziek

Evenementen

Tentoonstelling

van
15 okt 2022
t/m
19 mrt 2023
Mystiek Hubertus Goltzius

Mystiek - Rituelen. Verstilling. Extase.

De tentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. laat je zien hoe de mens al eeuwenlang probeert de alledaagse werkelijkheid te ontstijgen.

Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase

Door gebed en meditatie, door rozenkransen, muziek, geuren en yogaposes, door pelgrimstochten, bedwelmende dans en drank of drugs: we blijven hopen op ‘meer’. In Mystiek loop je door drie ruimtes die elk met een eigen sfeer de zintuigen prikkelen. Van rituelen via verstilling naar extase.

Mystiek combineert oude religieuze kunst uit de collectie van het Limburgs Museum met het werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Zoals Wim Delvoye, melanie bonajo, Les Deux Garçons, Ted Noten, Rineke Dijkstra, Studio Job en Hans Op de Beeck. Allemaal benaderen zij het thema mystiek op hun eigen manier. De ene keer ingetogen, een andere keer uitbundig. Van indringende installaties die aanzetten tot zelfreflectie tot carnavalsfoto’s en filmbeelden die je laten glimlachen. Kom en zie wat Mystiek met jou doet.

Concept en samenstelling is in handen van Edwin Becker, Laura Adams en Peter de Kimpe.

Op zoek naar meer verdieping of bezinning?
Tijdens de tentoonstelling staan er mooie activiteiten in het museum op het programma. Variërend van maandelijkse lezingen en tarotkaartleggingen tot wekelijkse rondleidingen, meditatiesessies en yogalessen.

Mystiek op locatie in Limburg
Tijdens de expositie organiseert het museum ook een aantal inspirerende lezingen gecombineerd met bijzondere muziekoptredens van o.a. Sef Thissen op markante, mystieke locaties in de provincie. Zoals in het kloosterdorp Steyl of het kerkje van Wahlwiller met de schilderingen van Aad de Haas.

Kosten evenement
€15,00 voor volwassenen, gratis entree voor houders Museumkaart, ICOM en VriendenLoterij VIP-kaart en Vrienden en Businessclubleden van het Limburgs Museum

Wanneer

Eerste datum evenement
15 okt 2022
Laatste datum evenement
19 mrt 2023

Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00

Contact en locatie

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX
Venlo