OMD: Rondleiding Oude Kerkhof Vlodrop

Wanneer
-
-
oude kerkhof
Evenementen

Rondleiding

Evenementen

Open Dag

Ontdek de rijke geschiedenis van het Oude Kerkhof tijdens een fascinerende rondleiding. Je krijgt de kans om de grafkelder van Baron van Scherpenzeel – Heusch te bezichtigen en meer te leren over het graf van Gerhard Krekelberg en diverse burgemeesters.

De rondleiding begint bij de ingang van het kerkhof en voert je langs verschillende historische grafstenen en monumenten. In de bestrating zijn de contouren van het oude kerkje zichtbaar gemaakt, wat je een uniek inzicht biedt in het verleden. De gids vertelt je alles over de interessante verhalen achter de grafstenen en de mensen die hier begraven liggen.

Een van de hoogtepunten is het bezoek aan de grafkelder van Baron van Scherpenzeel – Heusch. Je krijgt een zeldzaam kijkje in deze indrukwekkende kelder en leert meer over de baron en zijn familie. Daarnaast wordt er stilgestaan bij het graf van Gerhard Krekelberg, een belangrijk figuur in de lokale geschiedenis, en bij de graven van verschillende burgemeesters die een grote rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de stad.

Tijdens de rondleiding krijg je ook informatie over de algehele restauratie van het kerkhof, die plaatsvond tussen 2010 en nu. De gids vertelt je alles over de uitdagingen en successen van dit restauratieproject en hoe het kerkhof weer in zijn oude glorie is hersteld.

De rondleidingen vinden plaats om 10.30 uur en 14.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Grijp deze kans om de geschiedenis en verhalen van het Oude Kerkhof te ontdekken en een dieper inzicht te krijgen in het lokale erfgoed.

Kosten evenement
Gratis

Praktische informatie

OMD: Rondleiding Oude Kerkhof Vlodrop

Kerkstraat
7
6063 AR
Vlodrop
van -
van -