Open dag Windturbine Neer

Wanneer
-
-
-
-
Windturbine de Cooperwiek
Evenementen

Open Dag

Van mei t/m september is elke derde zaterdag van de maand de Windturbine Coöperwiek van Coöperatie Zuidenwind in Neer van 10 - 13 uur geopend voor bezoekers.

Wat kan je verwachten?

Bij de windturbine zijn molengidsen aanwezig die een volledige uitleg geven over de werking van de molen. Je bekijkt de binnenkant van de molen en krijgt uitleg over de techniek.

Tevens zijn er gecertificeerde molenaars aanwezig die een kleine demonstratie kunnen geven over het beklimmen van de molen. Daarnaast kun je met behulp van een VR bril een tocht maken naar de bovenkant van de windmolen en genieten van het geweldige uitzicht.

Coöperatie Zuidenwind

Coöperatie Zuidenwind is een coöperatie van burgers die een duurzame samenleving dichterbij willen brengen. De coöperatie is opgericht in 2011, telt zo'n 800 leden en werkt voornamelijk in Zuid-Nederland. het hoofddoel van de coöperatie is het promoten van duurzame energiebronnen, zoals windmolens, en efficiënt gebruik van energie. Dat doen ze samen met de lokale bevolking. De rendementen van de molens vloeien naar de lokale gemeenschap en de leden van de coöperatie. Graag vertellen ze je daar meer over.

Locatie

Boerderijweg 6, 6086 PJ Neer. Rechts van de boerderij staat de poort open en hier kun je eenvoudig in rijden/fietsen/lopen. Parkeren kan bij de molen. Ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Kosten evenement
Gratis

Praktische informatie

Open dag Windturbine Neer

Windmolen de Cooperwiek
Boerderijweg
6
6086PJ
Neer
van -
van -
van -
van -
van -

Elke 3e zaterdag van de maand, van april - september.