Peel en Maas Challenge - Sledehondenwedstrijd

Wanneer
-
Musher en sledehonden in actie tijden de Peel en Maas Challenge
Een Alaskan Malamut trekt aan de riem
MAn en kind zitten in de slede tijdens de sledehondenwedstrijd
Vrouw op de fiets wordt voorgetrokken door een sledehond
Sledehonden trekken slee voort waar musher
Evenementen

Sport evenement

De Peel en Maas Challenge is een internationale sledehondenwedstrijd die jaarlijks wordt gehouden in de gemeente Peel en Maas in Limburg. De wedstrijd vindt plaats in het laatste weekend van februari, zaterdag 24 en zondag 25 februari.

Een sledehondenwedstrijd door de bossen en velden van Peel en Maas

De Peel en Maas Challenge is puur op sledehondengebied de grootste sledehondenwedstrijd van de Benelux. In 2023 deden er meer dan 100 teams mee uit binnen- en buitenland. De wedstrijd bestaat uit verschillende categorieën, waaronder de tourklasse van 15 kilometer en de 2-, 4-, 6-, 8-hondenklasse die ongeveer 7.5 km lopen.

De wedstrijd wordt verreden over een parcours door de bossen en over de heidevelden van de Peel en Maas. Het parcours is uitdagend en vereist een goede conditie van zowel de mushers (de hondenmenner) als de honden. De wedstrijd trekt veel bezoekers en is een mooie manier om kennis te maken met de sport van het sledehondenrennen en de prachtige natuur van Limburg.

De geschiedenis van de Peel en Maas Challenge

De Peel en Maas Challenge werd voor het eerst gehouden in 2001. De wedstrijd werd destijds georganiseerd door een groep enthousiaste sledehondenliefhebbers. De wedstrijd was meteen een succes en groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste sledehondenwedstrijden in Europa.

In 2020 werd de Peel en Maas Challenge voor het eerst geannuleerd vanwege de coronapandemie. In 2021 en 2022 werd de wedstrijd ook niet gehouden vanwege de pandemie. In 2023 werd de wedstrijd weer hervat.

Belangrijk verzoek van de organisatie!

Graag willen we bezoekers verzoeken om hun eigen honden niet mee te nemen naar het wedstrijdterrein, de stake-out en de trails. Sledehonden zijn over het algemeen zeer vriendelijke honden voor mensen van alle leeftijden, maar kunnen vreemde honden soms als rivalen van hun eigen roedel beschouwen. Dit kan tot ongewenste situaties leiden.

Kosten evenement
Gratis

Praktische informatie

Peel en Maas Challenge - Sledehondenwedstrijd

Boerderijcamping Bovensbos
Bovensbos
1
5988 PZ
Helden
van -
van -