Evenementen

Wandeltocht

Wanneer

Pelgrimstocht Thorn (NL)-Aldeneik (B)

Op zondag 25 september 2022 wordt er door de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een rondwandeltocht van ca. 20 km georganiseerd. De wandeling staat in het kader van de Harlindis- en Relindisfeesten, die om de 25 jaar worden gevierd.

Vertrek is om 10.00 uur vanaf het Parochiezaaltje tegenover de Abdijkerk in Thorn, Kerkberg 2 in Thorn.

We wandelen langs de Maas naar Aldeneik. In Aldeneik bestaat de mogelijkheid om voor af aan de ommegang in de tuin van de Sint-Annakerk kennis te maken met de vrijwilligers en kunstenaars van alle kleurrijke objecten van de ommegang. De Ommegang vertrekt om 14:00 uur naar Maaseik.

Wij vertrekken om 15.00 uur vanaf de Sint Annakerk terug naar Thorn via de Belgische plaatsjes Ophoven, Geistingen en Kessenich naar Thorn. Aankomsttijd 17.00 uur.

Opgave vooraf is niet nodig; op tijd aanwezig zijn 10.00 uur in het Parochiezaaltje tegenover de Abdijkerk in Thorn is voldoende.

Deelname is gratis, maar een vrije gave stellen we zeer op prijs.

Vanuit Roermond en Weert is Thorn bereikbaar met Arriva lijn 73 (Uursdienst) Bushalte Centrum Thorn, waarna het nog circa 6 minuten lopen is.

Komt U met de auto? Parkeer dan op de parkeerplaatsen rond het centrum, bijvoorbeeld aan de Meers (400 meter van de Abdijkerk)

Kosten evenement
Gratis

Wanneer

-

Contact en locatie

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
Kerkberg 2
6017 HA
Thorn