Symbiose: Kant ontmoet papier

van
30 apr 2023
t/m
24 sep 2023
Evenementen

Tentoonstelling

Ontdek een betoverende internationale tentoonstelling waar kunst en ambacht samenkomen. SYMBIOSE presenteert een unieke verzameling werken van vooraanstaande kunstenaars en kantklosgroepen uit Nederland, België en Duitsland, evenals papierkunstenaars van formaat. Maak je klaar om ondergedompeld te worden in een wereld van moderne kant en verrassende papiercreaties.

Hoofdthema: Moderne Kant

De kantklosgroepen putten inspiratie uit de traditionele kantklostechnieken en verkennen nieuwe wegen binnen deze eeuwenoude traditie. Tijdens deze expositie tonen zij hun meesterwerken, waarbij ze naast garens ook gebruik hebben gemaakt van papier en oude kanten afkomstig uit de befaamde Zuid-Nederlandse Kantfabriek. De resultaten zijn verbluffend: verrassende 3D-objecten die getuigen van ieders eigen stijl. Als bindende factor is gekozen voor de kleur amethist, die de werken harmonieus samenbrengt.

Papierkunst: Opening en Doorkijkjes

De papierkunstenaars betreden het toneel met werken die weliswaar niet direct een relatie hebben met kant, maar wel het kenmerk van openingen en doorkijkjes gemeen hebben. Met diverse technieken en benaderingen creëren zij opvallende kunstwerken van papier. Herman Coppus, met zijn aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking, heeft een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld. Bob Matthysen maakt gebruik van zelfgeschept papier en een speciale droogtechniek om prachtige vormen te creëren. Sabine Jacobs bouwt constructieve sculpturen van draad en papier, resulterend in ruimtelijke tekeningen met een luchtige en intrinsieke uitstraling.

Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst

Ter ere van hun jubileumjaar presenteert de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst moderne papierknipsels met het thema 'Mens en dier'. Ontdek de verfijnde precisie en artistieke vaardigheid van deze bijzondere kunstvorm.

Praktische informatie:

Openingstijden: Van 1 april t/m eind september, dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Mis deze unieke tentoonstelling niet! Bezoek onze website www.museumdekantfabriek.nl voor meer informatie over SYMBIOSE: Kant ontmoet Papier.

Kosten evenement
Bekijk de actuele prijzen op; www.museumdekantfabriek.nl/bezoek-ons/prijzen/

Praktische informatie

Symbiose: Kant ontmoet papier

Americaanseweg
8
5961 GP
Horst
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: 11:00 - 17:00
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00