Tentoonstelling We Are All Entangled

van
11 mei 2024
t/m
27 sep 2024
tentoonstelling We Are All Entangled
Evenementen

Tentoonstelling

De tentoonstelling We Are All Entangled toont de surreële, absurdistische en poëtische wereld van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B. Maatschappelijk engagement, levenslust en sensualiteit komen tot uiting in haar nieuwste serie sculpturen, waarin de grens tussen mens en natuur vloeibaar wordt.

Silvia B. laat in haar beelden de naakte huid van adolescenten naadloos vergroeien met ontschorste boomstronken, takken en plantenwortels. Op geheel eigen wijze verbeeldt de kunstenaar zowel de vreugde als het drama van het menselijk leven op aarde. De nieuwe beeldenserie Entanglement toont de onlosmakelijke verbondenheid tussen mens en natuur, terwijl tegelijkertijd menselijk handelen het klimaat en de natuur op grote schaal heeft beïnvloed, met een onzekere toekomst tot gevolg.

Die onzekere toekomst vindt weerklank in de titels van de beelden. Namen als Yannick’s Escape, Juni’s Longings, Kaya’s Journey, Anne’s Dreams, Cass’s Wanderings en Noah’s Dance verwijzen naar de dromen, hoop, verlangens, ambitie en de zoektocht naar vrijheid en betekenis van een jonge generatie. Zij zullen moeten balanceren tussen de geneugtes en verleidingen van het leven en de invloed die dat leven heeft op het aardse klimaat.

Gastkunstenaars

Omdat we niet alleen met de natuur verbonden zijn, maar ook met elkaar, nodigt Silvia B. voor deze tentoonstelling vier bevriende kunstenaars uit om samen met haar te exposeren. Haar beelden worden omgeven door werk van Lidy Jacobs, Jochem Rotteveel, Rob Bouwman en Anya Janssen. In de tentoonstellingszalen ontstaan daardoor bijzondere verbindingen, waarbij thema’s centraal staan zoals sensualiteit, levenslust, vrijheidsdrang, verleiding, transitie, dood en leven. 

 

Collectiepresentatie over de mens van vroeger en nu

Naast de tentoonstelling We are all Entangled is ook de vaste collectiepresentatie te bezoeken, onderverdeeld in levensthema’s. Ieder thema belicht een belangrijk aspect van het menselijk leven, waarbij identiteitsvorming en zingeving centraal staan. Met haar nadruk op het menselijk lichaam, schoonheid en de toekomst vormt het werk van Silvia B. een prachtige aanvulling op de collectiepresentatie.

Kosten evenement
Volwassenen € 8,00, t/m 18 jaar gratis

Praktische informatie

Tentoonstelling We Are All Entangled

Museum W
Meikoel
2
6001 EE
Weert
Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00