Thorna Cultura

Wanneer
-
Evenementen

Cultuur / folklore / traditie

Op zondag 24 september vindt de opening plaats door TORNA | CULTURA van het cultureel-literair seizoen 2023-2024.

Podiumgasten die op het programma staan:

Professor Peter Peters opent het seizoen met een boeiende voordracht over de nanobiologie van periodiek vasten en de betekenis ervan voor een gezonder leven.

Publiekstrekker Peter Peters is voor de vierde keer te gast bij Torna Cultura. Zijn verhaal en presentatie laat ieder jaar weer veel mensen de weg naar Aod Thoear vinden. Hij is celbioloog en is met name bekend vanwege zijn werk op het gebied van de microscopie en immunologie. 

Na de pauze draagt Peggy Alofs van ‘Goud-Verteltheater’ verhalen voor uit de Griekse mythologie. Het Goud-Verteltheater is met recht voorzien van de onderscheiding ‘Goud’, want Peggy weet het publiek te entertainen met een ongekend indringende verteltrant. Zij wordt daarbij op gitaar begeleid door dochter Myrthe. Zij vertolkt de verhalen met grote passie. Net zoals met nanobiologie, probeerden de mensen uit de Oudheid met verhalen grip te krijgen op de wereld om hen heen.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door singer-songwriter Skinnie. Hij heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en liedjesschrijver en heeft regelmatig samengewerkt met leden van Rowen Heze en Mo’Jones. Sinds hij solo aan de weg timmert, schreef hij drie cd’ vol, waarvan de laatste ‘Doezend Verhaole’ in het Limburgs. Liefhebbers en kenners van zijn werk weten: het is zeer aangenaam verpozen in de muziek van Skinnie. Muziek is pure emotie voor hem.

Locatie: zaal-restaurant Aod Thoear, zaal open om 13.45 uur.

Kosten evenement
Entree € 6,00 p.p., vrije plaatskeuze

Praktische informatie

Thorna Cultura

Aod Thoear
Steegputstraat
2
6017 BC
Thorn
van -