VVV Vakantiewandeling Posterholt - Munnichsbos

Wanneer
-
Tijdens de VVV wandeling Roerdalen - Munnichsbos en Aerwinkel stop je ook bij het imposante kasteel Aerwinkel, hier te zien vanuit de lucht
Het Geuzenkerkhof gelegen in het Munnichsbos in de gemeente Roerdalen
Evenementen

Rondleiding

Evenementen

Wandeltocht

Wandel op woensdag 24 juli mee met de VVV Vakantiewandeling Munnichsbos  en duik in de intrigerende geschiedenis en de prachtige natuur van het Munnichsbos en Landgoed Aerwinkel in de gemeente Roerdalen.

Eeuwenoude geschiedenis en ruzie

In de 13e eeuw was er al sprake van een boerderij die als voorloper van de huidige Munnichshof gezien kan worden. Deze fascinerende plek heeft door de eeuwen heen een rijke geschiedenis gekend. In het verleden is er zelfs een stevige ruzie ontstaan over een recht van overpad tussen de eigenaren van het bos en de bewoners van Genouden. De details van dit conflict hoor je tijdens de wandeling.

De familie Geradts en de Erfenis

De hoeve en omringende bossen en landerijen zijn uiteindelijk in handen gekomen van de familie Geradts, die op kasteel Aerwinkel woonden. Hoe? De gids vertelt het verhaal achter deze historische overdracht en hoe de Geradts-familie hun stempel op het gebied hebben gedrukt. Wandel mee met de VVV-gids en leer nog veel meer over de eeuwenoude geschiedenis van Munnichsbos en Aerwinkel.

Dit moet je weten!

  • De wandeling start om 14:00 uur bij de receptie van Landal Aerwinkel, Zwembadweg 1, 6061 EZ.
  • De wandeling duurt ongeveer 2 uur.
  • Reserveren is verplicht.
  • Maximaal 20 deelnemers.
  • De wandeling gaat ook over onverharde zand- en bospaden en sommige delen kunnen glibberig zijn, dus zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt.
Kosten evenement
€ 6,50 p.p.

Praktische informatie

VVV Vakantiewandeling Posterholt - Munnichsbos

Landal Aerwinkel
Zwembadweg
1
6061 EZ
Posterholt
van -