Evenementen

Wandeltocht

Wanneer
-
-
-
-

VVV-wandeling: Machtige vrouwen in Thorn 2022

Thorn een feministisch bolwerk? Achthonderd jaar lang werd het ministaatje geregeerd door adellijke dames. Onder leiding van een VVV-gids ontdek je de bijzondere geschiedenis van het witte stadje. 

Stiftdames

Thorn was meer dan achthonderd jaar een zelfstandig staatje waar stiftdames onder leiding van een vorstin-abdis de scepter zwaaiden. Al vanaf het ontstaan van het stift is duidelijk dat vrouwen een grote rol spelen. En dat zij eigen baas zijn en zich niet laten overrulen door anderen. 

Prinses Cunegonda

Tijdens de wandeling hoor je de verhalen die een beeld geven van de vrouwelijke macht. Verhalen over een brief naar de paus waarin de dames duidelijk aangeven dat ze buiten de kerk hun eigen kleding kiezen en dat ze vlees eten als zij dat zelf willen. Wandelend door Thorn hoor je ook hoe de verkiezing van de nieuwe vorstin-abdis, Maria Cunegonda verliep. Omkoping en dreigementen werden niet geschuwd in de strijd om de machtigste vrouw van het Land van Thorn te worden. 

Expositie

Deze wandeling is een goede aanvulling op, of juist een mooi begin van, de bijzondere tentoonstelling ‘de Vergeten Prinsessen van Thorn’ in het Limburgs Museum in Venlo. 
Start om 11.00 uur vanaf VVV Thorn.

Maximaal 15 personen.
Reserveren verplicht. Dit kan tot een dag voorafgaand aan de wandeling.

Elke betalende deelnemer ontvangt bij de start een gratis magazine 'Kastelen en tuinen' (twv € 7,95, zolang de voorraad strekt). 

Deelnemers aan deze wandeling krijgen op vertoon van hun digitale aanmelding €1,00 korting op de toegang tot Museum Thorn. 

Kosten evenement
Deelname kost € 6,00 per persoon of € 5,00 op vertoon van de Limburg Card.

Contact en locatie

VVV Thorn
Wijngaard 14
6017 AG
Thorn

Wanneer

-
-
-
-