Evenementen

Wandeltocht

Wanneer
De Groote Peel

Waterdiertjes scheppen in De Groote Peel!

Staatsbosbeheer biedt excursies waarbij beleving en het zelf ontdekken van de natuur centraal staan. Op zondag 26 maart is er zo’n excursie; de sPeelse Expeditie!

Een gezinstocht vol prikkelende en uitdagende opdrachten in het Nationaal Park De Groote Peel. Met als bonus waterdiertjes scheppen! De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen in Ospeldijk.

Avontuur in de natuur

Hoe maak je van een wandeling in de natuur een beleving? Als je meedoet aan de sPeelse Expeditie in De Groote Peel kom je daar vanzelf achter! Onder begeleiding van een Peelgids loop je een route van 2 – 2,5 kilometer in dit prachtige hoogveengebied. Onderweg ontdek en beleef je het gebied door sPeelse opdrachten te doen; toppen turen, een natuurschilderij maken en waterdieren scheppen. Bij deze activiteit staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. Zo ervaar je dat De Groote Peel een veenmoeras is. Een actieve wandeling voor het hele gezin.

De sPeelse Expeditie op zondag 26 maart start om 11.00 bij de balie van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospel. De activiteit is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief een leuk stickervel met dieren (voor de kinderen). De activiteit duurt ongeveer 2 uur. Reserveren via de website. Tip: draag kleren die vies mogen worden en voor de kinderen eventueel laarzen (tijdens het waterdieren scheppen sta je bij een waterplas).
Heb je op 26 maart geen tijd? Op dinsdag 25 april, dinsdag 2 en donderdag 4 mei is er ook een sPeelse Expeditie.

(Na)genieten in het buitencentrum

Voor of na afloop van een wandeling kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor originele souvenirs, interessante (natuur)boeken, smakelijke streekproducten en leuke natuurontdekspulletjes. Bij de Peelkiosk kan je genieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is in maart op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie op de website.

Kosten evenement
€6,00 voor volwassenen en €4,00 per kind

Wanneer

-

Contact en locatie

Moostdijk 15
6035 RB
Ospel