Evenementen

Tentoonstelling

van
03 apr 2022
t/m
12 jun 2022
ZinZin Odapark
Odapark beeld meisje
Waslijn kunst
Tegeltjes kunst
Jurkje kunst

ZinZin in het Odapark

Over ZinZin

‘ZiN is een mooi woord, de Z en de N zijn een variatie op dezelfde beweging. Ook de klank voelt lekker: ZiNNNNN. ZIN gaat natuurlijk over tekst, een rij woorden achter elkaar. Maar ook over er ZiN in hebben, het brengt iets optimistisch. ZiN voelt zonnig. En tegelijkertijd relativeert het alles wat we doen: Wat is de ZiN van ons leven? ZiNZiN. Het voelt prettig om dit woord te verdubbelen. Niet per se vanwege twee kunstenaars, of vanwege twee keer zoveel ZiN erin. ZiNZiN is een nieuw woord, het brengt ritme en verschillende ingangen. ZiNNNZiNNN.’

Over de tentoonstelling

Petra Laaper en Mat van der Heijden werken in ZiNZiN voor het eerst samen. Ze vinden elkaar in een wederzijdse waardering voor elkaars werk. De schoonheid en troost die ze ontdekken in het leven van alledag, komt in deze tentoonstelling tot uiting in een web van woorden en beelden. ZiNZiN gaat over het weghalen van alle franjes, over eenvoud en over dingen opnieuw willen leren. Een tentoonstelling met verstilde poëzie, patronen en gepunnik. En vooruit: ook vol ZiN.


Over de kunstenaars

Petra Laaper (Utrecht, 1968) maakt objecten die een sterke relatie aangaan met het menselijk lichaam. Haar werk functioneert op het niveau van de lichaamstaal en genereert een fysieke ervaring, waarin het beeld geen statisch gegeven is en er een subtiel spel gespeeld wordt met verwachtingen. Ze combineert het maken van textiele sculpturen en installaties met performance art, vastgelegd in fotografie en stop-motion film.
 
Tekst en beeld lopen als een rode draad door het werk van Mat van der Heijden (Panningen, 1964). Hij combineert herkenbare figuren met geometrische patronen en plakt schijnbaar lukraak zijn letters en woorden op zijn tekeningen en schilderijen. Blijf je wat langer in zijn beeldtaal hangen, dan ontwaar je de eigenzinnige wijze waarop hij de wereld om zich heen in lagen ontrafelt en met zeer uiteenlopende materialen vertaalt. Eenmaal uitgedaagd versmelten de lagen, imponeert het niet alledaagse materiaalgebruik en groeit zijn taalgebruik naar poëtische bespiegelingen. Van der Heijden’s rubriek BITS is al jaren een vast onderdeel van cultureel maandblad ZOUT.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Odapark
Merseloseweg 117
5801 CC
Venray

Wanneer

Eerste datum evenement
03 apr 2022
Laatste datum evenement
12 jun 2022