Herfst in Limburg

Wandelaar met rugzak bekijkt tijdens zijn wandeltocht de kleurrijke bossen in de herfst in Limburg

Gezond en fit in de herfst

De zomervakantie ligt achter ons, de zon laat zich minder vaak zien en de dagen worden snel korter. We keren weer terug naar de routine en sleur van alledag. In het najaar is er minder dag- en zonlicht wat een negatieve invloed kan hebben op onze gesteldheid. Veel mensen krijgen in deze periode last van een herfstdipje en hebben daardoor minder zin om leuke dingen te ondernemen. Er zijn echter tal van herfstactiviteiten die je kunt doen om zo'n dip tegen te gaan en te genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft in het Hart van Limburg. Bekijk hieronder onze tips om gezond en fit het najaar te beleven.

Herfstwandelingen

Een hele toegankelijke manier om aan je gezondheid te werken is wandelen. Wandelen heeft talrijke voordelen voor je fysieke, mentale en emotionele fitheid. Het is belangrijk om regelmatig te bewegen en een gezonde levensstijl te behouden, en wandelen is een geweldige manier om hieraan bij te dragen. Wandelen in de natuur of gewoon buiten kan helpen om stress te verminderen. Lichaamsbeweging stimuleert namelijk de afgiftes van endorfines die je een gevoel van geluk en welzijn geven. Je kunt zelf een route kiezen, maar je kunt ook eens een bijzondere herfstwandeling maken die wij voor jou hebben uitgelicht.

Bekijk hier onze top 10 herfstwandelingen

Close up van man met wandelschoenen

Lachen is gezond!

De uitdrukking 'lachen is gezond' kent iedereen, maar wist je ook dat het écht zo is? Door te lachen komen er namelijk endorfines vrij, zogenaamde gelukshormonen. Het zorgt ervoor dat je algehele gemoedstoestand positief wordt beïnvloed. En waar kun je beter lachen dan in een theater? Je kunt bijvoorbeeld naar een grappige toneelvoorstelling gaan of naar jouw favoriete cabaretier. Lachen gegarandeerd! Bekijk hier de verschillende theaters in het Hart van Limburg.

Theaters in Limburg

De kenmerkende rode theaterstoelen

Wellness

Kom volledig tot rust in een wellnesscentrum in Limburg. Geniet van een spa, sauna of zonnebank. Laat je masseren en voel hoe de vermoeidheid je lichaam verlaat. Ontvlucht de hectiek van de dag en geniet van serene rust. Onthaast en ontstress tijdens een spirituele dag of sessie. Zo kun je er met een opgeladen batterij weer tegenaan als je thuis bent.

Wellnesscentra voor totale ontspanning

Het interieur van een houten sauna

Musea en tentoonstellingen

Wist je dat een bezoek aan een museum ook kan bijdragen aan een goede gezondheid en welzijn? Tijdens een bezoek loop je rond en ben je actief bezig, worden de hersenen gestimuleerd en de zintuigen geprikkeld door alles wat er te zien, horen en te beleven is. Veel musea werken met vaste en wisselende tentoonstellingen waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit wat interessant is. Bekijk hier het overzicht van musea of klik op de blauwe knop voor de tentoonstelling en exposities die nu te zien zijn.

Tentoonstellingen & exposities

2 meiden bouwen hun eigen interactieve kerk in het Cuypershuis in Roermond

Het oogstseizoen

De herfst is traditioneel gezien het seizoen waarin veel gewassen  en landbouwproducten geoogst worden. Deze streekproducten boordevol vitaminen en mineralen vinden daarna hun weg naar de verschillende restaurants en brasserieën waar er de lekkerste gerechten van worden gemaakt. Zo krijg jij een heerlijk, vers gerecht voorgeschoteld dat ook nog eens ontzettend gezond is!

Top 10 heerlijke herfstlunch

De kok van Damianz bereidt het eten voor aan tafel bij het Arresthuis

Herfstvakantie 2023

Eén van de leukste dingen aan de herfst is de herfstvakantie! Lekker een week vrij om gezellig samen te genieten van een korte vakantie, gezellige dagjes uit in de natuur en de leukste indooractiviteiten. Het hart van Limburg is een uitermate geschikte bestemming om samen met familie en vrienden de herfstvakantie door te brengen. Klik op onderstaande link om te zien wat je hier zoal kunt doen in de herfstvakantie 2023!

Leuke to do's in de herfstvakantie

Zoon zit op de nek bij papa tijdens een boswandeling in de herfstvakantie