Herfstvakantie 2023

Vader vliegert met zoon in een park in de herfst

De leukste uitjes in de herfstvakantie

De dagen worden korter en de zon begint zich langzaam weer achter de wolken te verstoppen. Maar gelukkig weerhoudt jou dat er niet van om nog steeds lekker op pad te gaan in de herfstvakantie. En zeg nu zelf: het heeft toch eigenlijk ook wel iets knus en gezelligs om lekker binnen te zijn als het buiten donker is? Hier vind je alle leuke herfstvakantie uitjes die jij kan ondernemen in Limburg tijdens de herfstvakantie 2023.

Kinderwandeling het kabouterpad

Ga samen met de kids op zoek naar verstopte kabouters bij het kabouterpad. Maar om die te kunnen vinden moet je er zelf natuurlijk wel uitzien als een kabouter! Met een puntmuts op en een rugzak aan je schouder kan je zoektocht beginnen. Onderweg luister je naar een verhaal uit de kabouter-klapkaart en doe je kabouteropdrachten. Kan jij alle kabouters vinden?

Kabouterpad de Pelen

kabouter van het kabouterpad wijst de weg

Indoor activiteiten

Als het buiten regent, gaan wij naar binnen; en daar is net zoveel plezier te beleven! Van lasergamen en VR-gamen tot escaperooms, bowlen en kegelen. Indoor activiteiten zijn hartstikke divers en super leuk! De kleintjes kunnen hun hart ophalen in binnenspeeltuinen en er is nog van alles te leren in de verschillende musea.

Bekijk hier leuke indoor activiteiten

Moeder en dochter lasergamen bij het FEC in Sevenum tijdens de herfstvakantie 2023

Binnen zwemmen in Limburg

Tijdens de herfstvakantie biedt Limburg nog steeds volop mogelijkheden voor zwemplezier, zelfs als het weer niet zo mooi is. Van zwemparadijzen met waterglijbanen en wildwaterbanen tot moderne wellnesscentra, er zijn diverse opties om uit te kiezen. Terwijl de regen en de wind buiten tekeergaan, kan je jezelf onderdompelen in het verwarmde water.

Waterglijbaan zwemmen bij de Lommerbergen

Duik de cafeetjes in

Het weer kan in de herfst ineens omslaan, en dat betekent dat jij misschien wel in een plensbui belandt. Wat kan je dan het beste doen? Juist! Een knus cafeetje in vluchten. Laat je omverblazen door de koffiekunsten van de baristas en warm binnen weer lekker op. Een dagje in het café doorbrengen kan trouwens ook al een hartstikke leuk uitje op zich zijn. Met een high tea ben je al snel een paar uurtjes onder de pannen. In de avond stap je natuurlijk over op een herfstbok biertje in een café of bar.

Bekijk hier de knusse cafés en barretjes

High tea bij e11f