Kerstvakantie in Limburg

Breng een bezoek aan het DOR tijdens de kerstvakantie in Limburg voor deze mooie kerstversieringen

Vier samen de feestdagen in Limburg

De kerstvakantie. De mooiste en gezelligste tijd van het jaar. De hele familie heeft vrij en met de feestdagen in het vooruitzicht is een bezoek aan het Hart van Limburg een absolute aanrader. Samen met het gezin en de familie geniet je van al het leuks en moois dat onze regio te bieden heeft. Er zijn tal van winteractiviteiten (zowel indoor als outdoor), bezienswaardigheden, evenementen en winkels waar je dagenlang plezier van beleeft. Een verblijf in Limburg is ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het buitenland. Met buurlanden België en Duitsland op steenworp afstand, behoort een bezoekje aan een traditionele Duitse kerstmarkten of het gemoedelijke, bourgondische van Belgisch Limburg tot de mogelijkheden.

Kerstactiviteiten en winterpret

Er is zoveel te zien en te doen in dit mooie stukje Limburg, dat het handig is om een lijstje te maken wat je allemaal wilt zien en doen in de kerstvakantie. Ga met zijn allen gezellig naar de bioscoop als het regent of ga de strijd met elkaar aan tijdens een potje lasergamen. En wat dacht je van een dagje sfeervol shoppen in mooie, sfeervol verlichte winkelstraten met na afloop een hapje en drankje. En werkt het winterweer mee, trek dan je dikke jas aan, pak de slee en ga naar één van de vele natuurgebieden voor een dag vol winterpret en sneeuwplezier!

Winterwandelingen

Door een uitgebreid netwerk aan wandelknooppunten en mooie, samengestelde wandelroutes kun je in het Hart van Limburg uitstekend wandelen. Kies één van de vele routes door prachtige natuurgebieden of ontdek leuke, sfeervolle dorpskernen tijdens je wandeltocht. Heel leuk om met kinderen te wandelen is de Tover Route in Roermond. Met behulp van een speciaal toverstokje kunnen de kinderen door de hele binnenstad licht en geluid aantoveren op verschillende locaties. De Tover Route is de hele kerstvakantie te lopen. 

Stelletje wandelt door de sneeuw in de bossen van Venray

Feestelijk dineren

Zeg je kerst dan zeg je heerlijk dineren. En laat je dat nu uitstekend kunnen doen in het Hart van Limburg. Zet het gourmetstel opzij en kies één van de restaurants waar je feestelijk kunt eten met het hele gezin. Of het nu een uitgebreid 5-gangen diner is of een gigantisch grote, heerlijke pannenkoek, je vindt de mogelijkheden hier. 

Gezellig samen eten bij de Beren in Roermond

Overnachten in de kerstvakantie

De kerstvakantie in Limburg beleef je op zijn best met een goede uitvalsbasis. Een plek waar je heerlijk kunt overnachten, en van waaruit je allerlei leuke dagjes kunt ondernemen. Een plek waar je gezellig spelletjes speelt en waar je samen gourmet en kerstcadeaus uitpakt. Of het nu een knusse B&B in het centrum is of een huiselijke vakantievilla in de natuur, hier vind je waar je naar op zoek bent!

Huisje van Landal Aerwinkel in de sneeuw