Limburg Design Award &  Harrie Tillieprijs 2023

Limburg Design Award & Harrie Tillieprijs 2023

Op 9 december reikte gemeente Roermond haar gemeentelijke kunstprijzen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Cuypershuis, in bijzijn van alle genomineerden. De Limburg Design Award is bestemd voor bekende, al langer werkzame ontwerpers en de Harrie Tillieprijs is voor jonge, talentvolle ontwerpers in het leven geroepen. Door het uitreiken van deze gemeentelijke kunstprijzen wil gemeente Roermond de bekendheid van Pierre Cuypers, zijn werk en gedachtegoed vergroten en het Cuypershuis profileren als platform voor hedendaags (interieur-)design.

Leidend bij de jurering van de prijzen was ‘de geest van Cuypers’: de zoektocht naar vernieuwingen, oog hebben voor esthetiek, functionaliteit en het overstijgen van disciplines. Deze editie lag de focus ook op het gebruik en effect van patronen en dessins. De genomineerden voor de prijzen werden uitgebreid besproken, gewikt en gewogen door de vierkoppige jury. De prijs werd uitgereikt door Vincent Zwijnenberg, wethouder van gemeente Roermond.

Winnaar Limburg Design Award

De Limburg Design Award is ditmaal gewonnen door RAW COLOR. Dit duo fungeert als voortrekkers bij het onderzoek naar kleur. Ze materialiseren samen met hun team als het ware het abstracte gegeven dat kleur is en geven vanuit hun scherpe visie een nieuwe invulling hieraan. Zowel in opdracht als autonoom ontwikkelen ze met veel vakmanschap en met oog voor harmonie en proporties een breed scala aan producten zoals kleurstellingen van interieurs, maar ook huisstijlen en installaties. RAW COLOR maakt al jarenlang werk van hoge kwaliteit maar dat is nog niet genoeg opgemerkt. Daarom verdienen ze de Limburg Design Award 2023!

De ‘Harrie Tillieprijs 2023’ omvat een geldbedrag van € 1.000,- en is bestemd voor jonge, talentvolle ontwerpers om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De ‘Limburg Design Award 2023 bestaat uit een geldbedrag van € 7.000,- en is bestemd voor bekende ontwerpers om zo het museum te profileren. Het geldbedrag wordt besteed aan een aankoop of een opdracht ten behoeve van het Cuypershuis. Onderdeel van de prijs voor beide winnaars is een tentoonstelling in een deel van tentoonstellingszaal van het Cuypershuis. Deze tentoonstelling zal vanaf het voorjaar te zien zijn.