GrensPark Kempen~Broek

Hoofdtoegangspoort: GrensPark Kempen~Broek bij het NMC
Geurtsvenweg 4
6006 SN
WEERT
paard rijden ruiter

Natuurgebied

GrensPark Kempen~Broek is een uitgestrekt, goed ontsloten gebied op de grens van beide provincies Limburg, ter hoogte van Weert. Hier kun je genieten van de open ruimte en de stilte.

Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek, een grensoverschrijdend landschap dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over Cranendonck, Nederweert en Weert in Nederland en Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik in België. 

Het afwisselende landschap bestaat uit meerdere, aan elkaar grenzende delen, zoals een huis met kamers. Elke kamer straalt een eigen sfeer uit: bos, moeras, hooiland, beekvallei. Deze kamers zijn een thuis voor talrijke zeldzame planten en dieren. 

Wandelaars, fietsers, ruiters, menners en mountainbikers zijn meer dan welkom. Zij kunnen via bewegwijzerde routes in hun eigen tempo genieten van het landschap, de natuur of de cultuurelementen. In de verschillende onthaalpunten helpen we je graag op weg.

GrensPark Kempen~Broek: ooit een schuilplaats voor bokkenrijders en smokkelaars. Nu een heerlijke plek om ruimte te ontdekken en stilte te horen.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,11km
Mountainbikeroute
 
0,79km
Wandelroute
 
0,87km
Mountainbikeroute
 
0,89km
Fietsroute
 
 
 
 
 
1,50km
Ruiterroute
 
 
2,52km
Wandelroute
 
 
 
3,05km
Mountainbikeroute
 
4,29km
Wandelroute
 
4,32km
Wandelroute
 
4,33km
Mountainbikeroute
 
 
5,40km
Fietsroute
 
5,40km
Fietsroute
 
5,91km
Mountainbikeroute
 
5,91km
Mountainbikeroute