icon/category/park

Park/Tuin

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.

Wandel door het park en geniet van alle geuren en kleuren in de diverse tuinen, ...

Wandel door het park en geniet van alle geuren en kleuren in de diverse tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten en kom tot rust bij een van de vele zitgelegenheden. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waant u zich in Zuidoost Azië. De subtropische kas Casa Verde is beplant met onder andere vijgenbomen, palmen en cactussen. Ook zijn er kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Acertuin of de Moes- & Groentetuin.

Plezier voor het hele gezin
Ook voor kinderen is er volop plezier. Zij gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde midgetgolfbaan, ravotten op het speelstrand met trekvlot en voeren de dieren in de aaiweide.

Grote beeldenexpositie van Sweetlove
In de vernieuwde Water- en Beeldentuin beleeft u dit seizoen een beeldenexpositie van kunstenaar William Sweetlove. Sweetlove is bekend om zijn reusachtige kleurrijke beelden van dieren en mensen die allemaal een attribuut bij zich dragen zoals kaplaarsjes of een grote fles op de rug. Deze attributen staat symbool staan voor de klimaatverandering en hoe de natuur hier op reageert. In het grote tuinencomplex komen de grote kleurrijke beelden in contrast met de natuurlijke groene achtergrond verbazingwekkend goed tot hun recht. Een niet te missen expositie!

Een veilig dagje uit
Bij Kasteeltuinen Arcen is het goed en vooral veilig vertoeven. Het totale park van 32 hectare biedt voldoende ruimte om afstand te houden. Uiteraard zijn er ook extra maatregelen getroffen. Bezoekers worden verzocht om vooraf online een ticket te kopen op datum. Lees hier alle maatregelen: www.kasteeltuinen.nl/nl/plan-je-bezoek/corona/

Kasteeltuinen Arcen, een park om lief te hebben!

Lees verder

Contact en locatie

Kasteeltuinen Arcen – een park om lief te hebben
Lingsforterweg 26
5944 BE
Arcen
Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Bezienswaardigheid
7,01km
 
Bezienswaardigheid
8,02km

Wanneer

Toelichting: Voor actuele openingstijden kijk op www.kasteeltuinen.nl.