Museum Techniek met 'n Ziel

Museum Techniek met 'n Ziel
Dorpsstraat 23
5758 AM
Neerkant
techniek voorwerpen
gevel museum

Museum

Techniek met 'n Ziel is een museum in Neerkant met een verzameling techniek van 1900 tot heden en een vleugje nostalgie. De verzameling van 'Techniek met 'n Ziel' is een collectie van de evolutie van elektrische apparatuur. 

het museum

In het museum zijn op dit moment een groot aantal zaken aanwezig zoals een totaal overzicht van allerlei technische objecten van het jaar 1900 tot 2000. Verder zijn er verschillende ruimtes, zoals een woonkamer, winkel en een keuken waarin een tijdsbeeld wordt weergegeven uit het verleden. 

Ook is er een aparte ruimte ingericht met daarin Neerkant en omstreken tijdens de 2e wereldoorlog en andere kleine collecties zoals medisch-, fotografie-, (smal)film-, dia's en kantoorappparatuur. 

Ook hebben zij de mogelijkheid om technieklessen te geven t.b.v. scholen, instellingen en andere groepen. Dit alles in een praktisch ingericht educatie lokaal. 

Het museum beschikt over een heemkunde afdeling " De Ziel van Neerkant".

dienstverleringen

Verdere dienstverlening omvat de servicebalie en ruilboekenkast. Bij de servicebalie kunt u terecht voor kleine technische reparaties. Bovendien kan gebruik gemaakt worden van ondersteuning op velerlei gebied door de gastvrouw/heer aan de balie van het museum. Ook kunnen deze vrijwilligers anderen inschakelen indien nodig. Vertegenwoordigers van instellingen en organisaties worden uitgenodigd om periodiek in het museum aanwezig te zijn om vragen te beantwoorden en diensten aan te bieden. bovendien is er een uitgebreide technische bibliotheek aanwezig waar iedereen die iets van techniek wil weten gebruik van kan maken.

De expositieruimte is in overleg beschikbaar voor mensen die hun creatieve kunsten willen tentoonstellen.

 

Praktische informatie

Museum Techniek met 'n Ziel

Museum Techniek met 'n Ziel
Dorpsstraat 23
5758 AM
Neerkant
Dag Time slot Reactie
zondag: 13:30 - 16:30
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 13:30 - 16:30
donderdag: 13:30 - 16:30
vrijdag: 13:30 - 16:30
zaterdag: Gesloten

Toelichting: Afspraken voor rondleidingen en educatie buiten de openingsuren kunnen via het contact-aanmeldingsformulier op de site www.techniekmeteenziel.nl gemaakt worden.

Ook op deze locatie

 
Bedrijven met groepsuitjes