Museum Techniek met 'n Ziel

Museum Techniek met 'n Ziel
Dorpsstraat 23
5758 AM
Neerkant
Museum
icon/functioneel/groepen

Bedrijven met groepsuitjes

het museum

Het museum bevindt zich midden in het intrigerende veengebied "De Peel", in Neerkant, Nederland en bevat een uitgebreide collectie elektronische apparatuur uit de afgelopen eeuw. Fascinerend & Verrassend & Gezellig.
 

de collectie

De collectie laat de bezoeker de evolutie zien van de huishoudelijke technologie in ons dagelijks leven. Ze omvat radio en televisie, grammofoons, telefoons en andere gerelateerde geluidsapparatuur. Zij omvat ook videorecorders, scheerapparaten, microfoons, computers, wasmachines, strijkijzers, stofzuigers en nog veel meer.
 
 

rondleiding

De rondleider zal je informeren over de herkomst van sommige voorwerpen uit de collectie. Je hoort ook verhalen over vorige eigenaars en hoe sommige items werden gebruikt.
 

Muzeum techniek noemt dit "Technologie met ziel".

Veel van de tentoongestelde voorwerpen worden getoond in nagebouwde leefomgevingen uit de jaren 1950, zoals typische huis- en boerenkeukens, een huiskamer, een winkel voor huishoudelijke apparaten en zelfs een café.
 
Bovendien heeft het museum nevencollecties over fotografie, medische apparatuur, een reparatiewerkplaats, een "meten = weten"-afdeling met diverse testapparatuur en een technische bibliotheek met gedateerde technische publicaties.
 
Bezoekers van de jongere generatie zullen gefascineerd zijn om te zien hoe het dagelijks leven was van mensen die alleen over deze schijnbaar primitieve technologie beschikten voordat de digitale revolutie onze wereld in haar greep kreeg. Misschien zien ze voor het eerst in hun leven zwart-wit tv's zonder afstandsbediening, grammofoonplaten en bandrecorders!  Een ervaring die hun ogen doet opengaan, aangezien deze apparatuur state of the art was toen ze beschikbaar kwam, en in die tijd het beste was wat de technologie te bieden had.
 
Brochures kunnen worden gedownload van de website van Muzeum Techniek met 'n Ziel. (NL, DE, GB)
 

Openingstijden:

Groepsbezoeken buiten normale openingstijden (zie hieronder) zijn altijd mogelijk. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website van Muzeum Techniek onder de tab "Contact".
 
Het hele jaar door: Woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
Mei t/m oktober ook: zondag van 13.30 tot 16.30 uur 
 
Het museum bevindt zich op de begane grond (met uitzondering van de technische bibliotheek) en is daarom toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Een rolstoel, rollator en een set krukken zijn verkrijgbaar bij de receptie.
 
Laat je fascineren en verrassen in het gezellige Neerkant
 

 

Praktische informatie

Museum Techniek met 'n Ziel

Museum Techniek met 'n Ziel
Dorpsstraat 23
5758 AM
Neerkant
Dag Time slot Reactie
zondag: 13:30 - 16:30
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 13:30 - 16:30
donderdag: 13:30 - 16:30
vrijdag: 13:30 - 16:30
zaterdag: Gesloten

Toelichting: Afspraken voor rondleidingen en educatie buiten de openingsuren kunnen via het contact-aanmeldingsformulier op de site www.techniekmeteenziel.nl gemaakt worden.

Ook op deze locatie