Ruiter- en menrondje Well

5855 GC
Well
Menners in Well
Leukermeer

Menroute

Route: 20.34 km. Het ruiter- en menrondje Well start bij de parkeerplaats Knikkerdorp en loopt langs de Maas naar het Leukermeer. Hier heb je prachtige uitzichten over het water.

Verken Well te paard

De route start bij Parkeerplaats Putjesberg Maasduinen. Hier rijdt je eerst een stukje langs bosranden en weilanden om vervolgens bij de maas te komen. Je rijdt een stukje langs de Maas en hebt hier een mooi uitzicht op het Maaspark Ooijen Wanssum. 

Hier in de buurt staat ook Kasteel Well. De route loopt hier niet direct langs, maar je zou natuurlijk wel even een kijkje kunnen nemen. Via verschillende paden langs akkervelden en weilanden kom je aan bij Strandbad Seurenheide. Dit is een klein meertje naast het grotere Leukermeer. 

Pauzemogelijkheden

Je route vervolgt om het Leukermeer heen. Hier zal je in de zomermaanden veel recreanten zien; dit is namelijk een watersport gebied. Op het meer komen boten, kano's en waterfietsen voorbij, maar ook op het strand is het vaak druk. Bij de camping in de buurt zijn er verschillende horeca gelegenheden met prachtig uitzicht over het water.

Je passeert ook de sluis die het Leukermeer aan het Reindersmeer verbindt. Ook hier is een gelegenheid voor een pauze aan het water bij Bosbrasserie In de Sluis. De route loopt vervolgens via hetzelfde pad langs de Maas weer terug naar het beginpunt in Well.

Eigenschappen
Route: 20-25 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A