Toerisme en Recreatie Wegberg

Toerisme en Recreatie Wegberg
Rathausplatz 25
41844
Wegberg

Bezienswaardigheid

Molen / Gemaal van onze partners

Natuurgebied

Recreatiegebied

De stad Wegberg biedt als levendige culturele en recreatieve stad veel recreatiemogelijkheden.

De bosrijke omgeving in het grensoverschrijdende nationale parkgebied MeinWeg biedt ideale omstandigheden voor ontspanning en recreatie. Een goed ontwikkeld en bewegwijzerd fiets- en wandelpadennetwerk breng je naar de vele bezienswaardigheden in de stad en de omgeving.

De bijnaam "mill stad" de stad Wegberg heeft verdiend door zijn 14 molens op de rivieren van de Schwalm en haar zijrivieren, die vele mogelijkheden evenals parken en fietspaden langs de rivierdalen bieden het hele jaar door, de natuur in haar verschillende facetten. De stad Wegberg biedt als levendige, culturele en recreatieve stad vele recreatieve mogelijkheden.

Het voetgangersgebied biedt mogelijkheden om te winkelen en te genieten.

Cafés, pubs, biertuinen, gastronomische aanbiedingen en drie musea, evenals de watermolens nodigen u uit om uw vrije tijd door te brengen in de stad.

Daarnaast is er ook een breed aanbod voor sporters. In aanvulling op het aanbod van de clubs bieden GrenzlandRingBad, nordic walking park, skate park met basketbalveld, vuil fietspad evenals twee 18-holes golfbanen een brede keuze aan sportieve activiteiten.

Een brede keuze aan culturele evenementen, waaronder concerten, theatervoorstellingen, lezingen en traditionele folklore-evenementen, moet worden ervaren: hoogtepunten in overvloed.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.