Wandelroute Kessel-Eik

Mariaplein
5995 NL
Kessel-Eik
Wandelroute Kessel-Eik maasoever
Wandelroute Kessel-Eik brug Musschenberg
Wandelroute Kessel-Eik Musschenberg afwatering

Wandelroute

Lengte: 11 kilometer. Wandelroute Kessel-Eik verloopt via knoopunten. Het startpunt van deze route is knooppunt 2: Kruising Waterweideweg / Maasstraat. Je kunt er ook voor kiezen om de auto te parkeren aan het Mariaplein. Sta je met de rug naar het Mariaplein, sla dan rechtsaf naar knooppuntnummer 2. Je komt agrarisch land maar ook veel bosrijke/moerasachtige omgeving tegen.

Wandelen in Kessel-Eik

'Laten we eens lekker gaan wandelen in Kessel-Eik!'. Dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je van plan bent om een wandeling te gaan maken in Limburg. Toch hebben wij een fijne route voor je uitgestippeld in Kessel-Eik en omgeving, die zeker de moeite waard is! Deze route gaat eerst door het buitengebied van Kessel-Eik richting het Bovensbos. Dan weer door het buitengebied richting de Musschenberg, daarna door de mooie Weerdbeemden terug naar het centrum van het dorp. Tijdens deze wandeling maak je kennis met het kleinste dorp in de gemeente Peel en Maas en ontdek je de verrassende schoonheid van de agrarische omgeving in dit gebied. Naast velden en weides kom je ook in bosrijke gebieden tijdens deze wandeling.

Onontdekte parels: het Bovensbos en de Musschenberg

Het startpunt van deze route is knooppunt 2: Kruising Waterweideweg / Maasstraat met agrarisch land maar ook door een mooie bosrijke/moerasachtige omgeving. Langs de maasoever passeer je de Musschenberg. De Mussschenberg is een hoge zandrug aan de Maas, die ongeveer 15 meter hoger ligt dan de Maasbedding. Het gebied heeft zijn naam te danken aan de vele musschen  (vogels) die zich hier in de bomen verschuilen. Van hieruit heb je mooi zicht op de Maas. Hier staan een paar picknickbanken waar het goed rusten is. Het afwateringskanaal, dat de grens vormt tussen Noord- en Midden-Limburg, stroomt hier als een kabbelend beekje over dikke maaskeien uit in de Maas. Steek vooral even het bruggetje over om aan de andere zijde boven op de berg, waar de Maasbedding nog lager ligt, nog een keer te genieten van het uitzicht.

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,80km
Terras
 
3,49km
Vissen
 
3,57km
Terras
 
4,38km
IJssalon
 
4,62km
Terras
 
5,34km
Brasserie / Lunchroom
 
5,38km
Terras
 
6,07km
Restaurant
 
6,63km
Terras
 
8,51km
Brasserie / Lunchroom
 
8,83km
Restaurant
 
9,58km
Terras
 
9,84km
Terras
 
9,90km
Restaurant
 
9,94km
Restaurant
 
9,97km
Restaurant