Zuidplas

Oolderhuuske 1
6041TR
Roermond

Recreatieplas

De Zuidplas is een waterrijk natuurgebied dat bestaat uit water, ruige graslanden en wilgenstruweel. Het is in totaal 191 ha groot. In de winter is dit een belangrijk overwinteringsgebied voor grote groepen watervogels zoals de kuif- en tafeleenden. In de zomer is de Zuidplas een drukbezocht recreatiegebied met aanlegplaatsen.

Er worden verschillenden varianten van watersport beoefend en in de plas ligt een internationale wedstrijdzeilbaan. Verder is er ook watersportschool en watersportwinkel aanwezig bij de Zuidplas. Rondom de plas zijn verschillende horecagelegenheden te vinden van kwalitatief hoog niveau. Ook is er een jachthaven aanwezig. Parallel aan de weg langs het Lateraalkanaal ligt een strook begraasd natuurgebied.

In dit recreatiegebied bevindt zich enjoy diving waar je kan duiken. Voordat je hier wilt gaan duiken dien je je aan te melden. Je kan er (on)bewaakt parkeren. Verder zijn er douches, een spoelplaats, steiger, toiletten, restaurant en een transportkarretje voor je duikuitrusting. Voor de duikers zijn er vissen te spotten zoals; Baars, karper, meerval, paling, pos, snoek, snoekbaars, voorn, zalm, zoetwaterkreeft en zonnebaars. Bij enjoy diving kunnen ook boten en kano’s gehuurd worden voor een leuke tocht over de Zuidplas.

Eigenschappen
Sanitair algemeen gebruik
Horeca voorziening aanwezig
Gratis parkeren
Sportattributen te huur
Watersporten toegestaan
Duiken mogelijk
Varen toegestaan
Ligstrand aanwezig
Vissen toegestaan
Jacht-, passantenhaven aanwezig

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
8,23km
Pannenkoekenrestaurant