Archeo route National Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen

Archeologie in Limburg

In het weekend van 17, 18, en 19 juni komt het verleden tot leven tijdens de Nationale Archeologiedagen. Dit weekend staat volledig in het teken van de archeologie. Ook in Limburg besteden we graag de aandacht aan dit onderwerp. Tijdens deze dagen zijn er door het hele land archeologische activiteiten georganiseerd.

Bekijk de website van de Nationale Archeologiedagen voor het volledige programma.

 Archeo Route Limburg in Weert

Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Op de vindplaats sta je oog in oog met de virtuele archeoloog. Hij laat je zien en beleven wat er zich op deze locatie in het verleden heeft afgespeeld. 

Ook in Weert worden er verschillende Archeo Route activiteiten georganiseerd. Zo worden er op vrijdag 17 juni twee nieuwe fietsroutes gepresenteerd. De fietsroutes over het Eiland, 32 km en 46 km, voeren langs 9 en 12 infopunten. Daarnaast wordt ook het nieuwe Archeo Route punt Weerterbeek geopend aan de Kazernelaan. 

 Fietsroutes langs de Maas

Tijdens de archeologiedagen kun je de eerste fietsroutes van de Archeo Route Limburg ontdekken. De routes leiden je naar heerlijke plekjes in het landschap van Noord- tot Zuid-Limburg. Pik op 19 juni de folder op bij de stand van Limburg Marketing in het Limburgs Museum. Verspreid over vijf fietsroutes vind je diverse luisterverhalen. Deze vertellen je over de invloed van de Maas op ons leven: van zowel vroeger als nu. 

Deze activiteit is onderdeel van de familiedag in het Limburgs Museum. Lees hier meer over de rest van het programma van het Limburgs Museum.