Theatrale winter in Weert

Theatrale winter in Weert

Weert, 8 december 2023 - De binnenstad van Weert staat in december in het teken van winterse belevenissen. Met een nieuw pleinevenement, een levende kerstvertelling en een grote kerststal biedt de stad een gevarieerd programma voor jong en oud.

Oh Dennendroom

Het nieuwe pleinevenement Oh Dennendroom is een theatraal evenement met kampvuurtjes, lekkernijen en een kunstijsbaan. Bezoekers kunnen kennismaken met de bijzondere familie Dennendromers, stuk voor stuk markante figuren die niets liever doen dan lekker de feestdagen vieren. Het evenement vindt plaats op de Markt van Weert op de koopavond van donderdag 28 december en op de middagen van vrijdag 29, zaterdag 30 en koopzondag 31 december.

Kerststal in Birgittinessenklooster

In het Birgittinessenklooster aan de Maasstraat wordt opnieuw een grote kerststal opgebouwd. De stal is te bezoeken van 16 tot en met 30 december. De Kerstman brengt op 16, 17, 20, 23 en 24 december een bezoekje aan het klooster.

Extra openingstijden

In de laatste maand van het jaar zijn er nog extra veel koopzondagen, namelijk 17, 24 en 31 december. Winkeliers openen dan de deuren van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens koopzondagen kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

Meer informatie

Ontdek het volledige programma van Winters Weert op; www.deplusvanweert.nl.